Nieuws /

Open Oproep: Studio for Unsolicited Architecture, Design and E-culture

Urban Echo door LUSTLab (foto: LUSTLab)

— Het stimuleringsfonds voor Architectuur en het Nederlands Architectuurinstituut zoeken interdisciplinaire teams om zich the buigen over de vraag naar de rol van nieuwe media in ruimtelijk onderzoek.

​Voor de Studio for Unsolicited Archtecture, Design and E-Culture zoeken het SfA en het NAi, het liefst interdisciplinaire, teams die zich bezig houden met digitale media binnen ruimtelijk onderzoek. Zij nodigen architecten, stedenbouwkundigen, landschapsarchitecten, vormgevers, specialisten in nieuwe media en beschouwers uit voor een onderzoeksperiode in de Studio. Hiermee hoopt zij alvast een aansluiting te vinden met het domein van het nieuwe sectorinstituut.

4387
Nederlands Architectuurinstituut

Er wordt gezocht naar mensen met een idee voor ontwerpend onderzoek maar zonder directe opdrachtgever. Deze zelf-initiatieven moeten gericht zijn op ruimtelijk onderzoek en nieuwe media. Daarnaast moeten de ideeën uitgaan van een publiek belang dat in Nederland aan de orde is. Het SfA en NAi hopen door experiment een innovatieve en proactieve stap te zetten op het gebied van ruimtelijkheid en nieuwe media.

Uiteindelijk zullen drie teams geselecteerd worden om hun voorstel uit te werken. Tijdens het selectie proces wordt vooral gelet op de omschrijving en motivatie van het voorstel, de onderzoeksvraag en stellingname, interdisciplinaire aanpak, onderbouwing van de realisatiekansen en maatschappelijke relevantie van het voorstel.

Het voorstel moet minimaal de volgende punten bevatten:

  • het onderzoeksvoorstel (doel en opzet onderzoek met onderzoeksvragen/stellingname)
  • motivatie en onderbouwing van de realisatiekansen
  • interdisciplinaire samenstelling en deskundigheid van het team (minimaal drie en maximaal vijf leden)
  • eventuele samenwerking met opdrachtgevende partijen en andere professionals
  • opleiding, achtergrond en ervaring van degenen die verantwoordelijk zijn voor de uitvoering van het onderzoek

Kijk voor een meer uitgebreide omschrijving van de eisen op de website van het SfA en het NAi.

3988
Stimuleringsfonds voor Architectuur

Maandag 16 juli sluit de deadline. Tot dan kunnen voorstellen gestuurd worden naar Anne Hoogewoning van het SfA. Op 10 augustus zullen de drie teams bekend worden gemaakt. Zij krijgen zes maanden en 18.000 euro per team om hun onderzoek uit te voeren. Daarnaast is er voor hun een werkruimte beschikbaar in het Schieblock in Rotterdam.

De resultaten zullen worden gepresenteerd aan kennispartners en andere opdrachtgevers. Hopelijk zet dit aan tot daadwerkelijke opdrachten op het gebied van ruimtelijkheid, de maatschappij en nieuwe media. De onderzoeksperiode wordt afgesloten met een publiekspresentatie in het NAi.

Share

Facebook comments