Nieuws /

Kijken en luisteren naar mobiele poëzie

Will Pappenheimer - Hypnostar Bridge (foto: willpap-projects.com)

— Op 17 mei organiseren het Letterenfonds en het Mondriaan Fonds een nieuwe editie van 'Poëzie op het scherm' tijdens het Augment it! Festival. Deze keer draait het voornamelijk om het mobiele scherm.

Voor Poëzie op het Mobiele Scherm zijn zes dichters aan zes vormgevers gekoppeld. Samen verkennen zij de mogelijkheden van samenwerking voor poëzie. Hierbij wordt vooral er gekeken naar hoe poëzie verandert bij bijvoorbeeld het gebruik van touchscreens. Daarnaast wordt er geëxperimenteerd met augmented reality.

4367
Arcadia (foto: TROUW / Stedelijk)

Dichters en vormgevers Arnoud van Adrichem, Ines Cox en Lauren Grusenmeyer; Wim Brands en Max Kisman; Maarten Doorman, PJ Roggeband en Nils Mühlenbruch; Hélène Gelèns en Luis Rodil-Fernández; Saskia de Jong en Rens van Meegen; en Elmar Kuiper en Selby Gildemacher zullen tijden Poëzie op het Mobiele Scherm hun resultaten presenteren.

Rita Raley (University of California Santa Barbara, USA; en samensteller van de Electronic Literature Collection Vol 2) en Margriet Schavemaker (Stedelijk Museum Amsterdam) leiden de presentaties en de discussie.

Resultaten uit eerdere versies van Poëzie op het Scherm zijn onder anderen terecht gekomen in de anthologie Electronic Literature Collection volume 2 en te bewonderen geweest op het Zebra Poetry Film Festival in Berlijn.

De middag start om 16.00 uur en duurt tot ongeveer 17.30 uur. De toegang is gratis maar je moet wel van te voren reserveren. Vergeet niet om je smartphone of tablet mee te nemen!

​Poëzie op het Mobiele Scherm vormt het middagprogramma van het Augment it! Festival in TrouwAmsterdam. Vanaf 20.00 uur 's avonds is het mogelijk om de veelzijdige presentaties over Augmented Reality te ervaren. Tickets en het volledige programma beiden via TrouwAmsterdam.

Share

Facebook comments