Nieuws /

Masterclasses kunstjournalistiek en schrijven over lokale kunst

Utrecht Overvecht - De Dansers (foto: Cultuurbewust.nl)

— In navolging van de masterclass over kunst en technologie die wordt georganiseerd in het kader van DEAF 2012, worden twee masterclasses georganiseerd over journalistiek en kunst.

Journalisten, critici, wetenschappers en andere geïnteresseerden kunnen deelnemen aan de twee nieuwe masterclasses: Writing to connect – art journalism and the 21st century museum, en Future writing about art & local communities.

Writing to connect

Van Abbe Museum, Satellietgroep en Domein voor Kunstkritiek organiseren de eerste masterclass, over 21e eeuwse collectievorming en presentatie. Het Van Abbe Museum en Satellietgroep representeren bijzondere visies op het museum van de 21e eeuw. Het zou goed kunnen dat hun praktijk ook een nieuwe journalistieke praktijk vereist.

Art and local communities

CAl-XL en Domein voor Kunstkritiek organiseren de tweede masterclass, over de kritische verslaglegging van kunst in en door lokale gemeenschappen. De projecten van de PeerGroup in Drentse dorpen en van het dansgezelschap De Dansers in scholen uit Utrecht Overvecht zijn het oefenmateriaal. In de video wordt het project Drentse Bluesopera van PeerGroup uitgelegd.

Aanmelden

De masterclasses vormen de Blokken 2 en 3 van het programma Future Writing about Future Art. Aanmelding voor een of beide masterclasses is mogelijk tot 4 juni 2012. Meer informatie is te vinden op www.domeinvoorkunstkritiek.nl. Het eerste blok werd georganiseerd in samenwerking met Virtueel Platform: Masterclass schrijven over kunst en technologie.

Share

Facebook comments