Nieuws /

Kunstproject Turf zoekt datavisualisatie-talenten

Turf Project (foto: David Mulder)

— Kunstproject Turf wil een podium bieden aan Nederlands talent op het gebied van datavisualisatie. Aan de basis van het initiatief staat schrijver David Mulder, die een jaar lang al zijn handelingen turfde.

​David Mulder turfde precies een jaar lang – 2011 van begin tot eind – al zijn dagelijkse handelingen en omstandigheden. De bulk aan data die al dat turven heeft opgeleverd, vertaalt hij in een tentoonstelling met een grote hoeveelheid grafieken en diagrammen.

Er worden drie data sets van het jaar 2011 ter beschikking gesteld: zijn slaapgedrag, huishoudelijke klusjes en vrije tijd. Hij nodigt iedereen die zich bezighoudt met data visualisatie uit om zijn of haar interpretatie van de cijfers in een visueel werk te vatten.

Turf tentoonstelling

Een selectie van de bijdragen zal worden opgenomen in de Turf tentoonstelling, die later dit jaar in verschillende Nederlandse steden te zien is. Sowieso komt elke ingezonden visualisatie in de online galerie op deze site. Ook verschijnt er dit jaar een boek, waarvoor onder andere de visuals uit de tentoonstelling worden gebruikt.

Informatie over aanmelden, de voorwaarden en selectieprocedure staan uitgelegd op de Turf projectsite.

Share

Facebook comments