Nieuws /

Nerdwerk in Kunstenlab Deventer

Yekpare in Sydney (foto: collidingcontinents.com)

— Zondag 29 april opent de tentoonstelling Nerdwerk in het Kunstenlab in Deventer. Nerdwerk wordt georganiseerd rond de viering van 400 jaar betrekkingen tussen Nederland en Turkije.

​De tentoonstelling Nerdwerk is vanaf 28 april te zien in het Kunstenlab in Deventer. Gastcurator Saygin Soher heeft een collectie samengesteld van multimediawerken van hedendaagse kunstenaars uit Istanbul.

Soher is kunstenaar, designer en curator van Turkse afkomst. Hij woont en werkt op dit moment in Nederland. Zijn eigen werkt zoekt de grensvlakken tussen computertaal, wiskunde en het visuele.

De werken die Soher heeft uitgekozen komen allemaal van kunstenaars binnen het collectief Nerdworking. Het collectief vormt een interdisciplinair netwerk van ontwerpers, programmeurs, architecten, ingenieurs en nog veel meer.

4330
xylomatron6 Foto: Nerdworking

Kunst in de publieke ruimte

Hierbij gaat Nerdworking uit van kunst in de publieke ruimte. De ervaring staat voorop. Interactie speelt daarom een belangrijke rol bij de kunstwerken. Naar eigen zeggen zijn ze op zoek naar een nieuwe connectie tussen mens, machine en code.

Tijdens de tentoonstelling zullen dus veel verschillende soorten werken te zien zijn. Van video's, projecties en performances, tot animaties en robotica.

Bijvoorbeeld Yekpare, een projection mapping op het Haydarpaşa treinstation in Istanbul. Het vertelt de 8500 jaar oude geschiedenis van Istanbul. Belangrijke symbolen uit de geschiedenis komen voorbij. Het treinstation is hierbij de connectie tussen oost en west.

Share

Facebook comments