Nieuws /

Load it! avond over games in het Stedelijk

FLX, Han Hoogerbrugge en Sander de Vegte

— Donderdag 6 oktober 2011 om 19.30 avond over games en kunst in het Stedelijk Museum in Amsterdam met premiere van drie games als resultaat de DING! prijs.

Load it! Maakt deel uit van de Do it! Avonden van The Temporary Stedelijk, waarin de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van hedendaagse kunst worden gepresenteerd. Bij Load it! draait het om de positie van games in het museum. Zijn games op hun plaats in het museum en hoe kunnen zij hier het beste worden gepresenteerd?

Moderator van de avond is Klaas Kuitenbrouwer. De avond zal beginnen met een paneldiscussie waarin bovengenoemde vragen zullen worden behandeld met o.a. Isabelle Arvers, Bruno Felix (directeur vanSubmarine), Mathias Fuchs (game ontwikkelaar, curator en hoogleraar) en Bart Rutten (curator Stedelijk Museum).

Na de paneldiscussie kunnen bezoekers zelf een drietal games spelen: Sollmann (Part 1: The Harbour), FLX. and Styleclash – The Painting Machine Construction Kit. Deze games zijn het resultaat van een onderzoeksproject van het Stedelijk Museum en Submarine Channel: A split second. In dit project zijn kunstenaars aan game designers gekoppeld en deze drie games zijn hiervan het resultaat. Ook zijn er een aantal andere games te spelen.

A split second heeft in 2008 een Ding! award ontvangen. Deze prijs werd uitgereikt door het mediafonds, hetfonds BKVB en Virtueel Platform en was bestemd voor het project waar kunstenaars en game designers op de beste wijze samenwerken.

Het beeld is een still uit FLX. Hieronder een video van een interview met Han Hoogerbrugge op de avond zelf:


Share

Facebook comments