Nieuws /

Ronimo Games grote winnaar Dutch Game Awards 2012

Winnaars Dutch Game Awards 2012 (foto: Control Magazine)

— Op 23 november zijn voor de vijfde keer de Dutch Game Awards uitgereikt, de vakprijzen voor de Nederlandse gamesindustrie. Grote winnaar is de Utrechtse studio Ronimo Games, dat drie van de ‘uilen’ mee naar huis mocht nemen.

Ronimo won de prijzen voor hun game Awesomnauts, een succesnummer op PC, Xbox 360 en PlayStation 3. De beste Serious Game is De Ontdekker, een spel dat blinde en ziende kinderen samen kunnen spelen . Het beste reclamespel (‘advergame’) is Red Bull Formula Face, een online racegame waarin spelers via een webcam met hun hoofd een raceauto besturen.

Voor het eerst is ook een aparte award uitgereikt voor de beste animatie in een game, gekozen door een vakjury van de Nederlandse branchevereniging voor animatieproducten (de VNAP). Winnaar daarvan is DoubleDutch met Speedrunner HD.

De prijs voor de beste game in de zorg, de Games for Health Europe Award, ging naar de Amsterdamse studio Flavour voor hun Ambulance Control. Het succesvolle iPad-spel Fingle, een soort twister voor tablets, won twee ‘uilen’.

Bericht via gameinthecity.nl

Share

Facebook comments