Nieuws /

Samen gamen op het Playful Arts Festival in Den Bosch

Mega-GIRP (foto: Ida C. Benedetto/Babycastles)

— Van 14 tot en met 16 december kun je op het Playful Arts Festival 2012 in Den Bosch met medebezoekers games spelen. Thema van het festival is Collaborative Play, dus verwacht veel spellen waarin samenwerking verplicht is.

​De games die je op het Playful Arts Festival kunt spelen hebben allemaal innovatieve gameplay, creatieve vormgeving en ze maken gebruik van nieuwe platforms. De projecten dagen spelers uit om samen te werken en hun kunstje te doen voor publiek. Voor veel van de games kan je dan ook niet stil blijven staan, bewegen is verplicht.

Fysieke en emotionele reacties

Tijdens de drie dagen van het festival kun je naar de tentoonstelling, meedoen tijdens de performance night en er zal ook een speciale gast worden uitgenodigd.

Doel van het festival is om de wisselwerking tussen spel, interactie en vormgeving op de voorgrond te zetten en te stimuleren. Verwacht op deze eerste editie van het festival dan ook games die fysieke en emotionele reacties bij je uitlokken, zoals Firefly van Pollie Barden en Chloe Varelidi in deze video laat zien.

Games die je onder andere kunt spelen zijn Fingle (Game Oven), SneakSneak (Jonathan Barbosa Dijkstra, Daniel Harmsen), ibb and obb (Sparpweed), Bygar (Guido Soetens), Cello Fortress (Joost van Dongen), Recurse (Matt Parker), Firefly (Pollie Barden, Chloe Varelidi), Barabariball (Noah Sasso), Hokra (Ramiro Corbetta), Johann Sebastian Joust (Die Gute Fabrik), Mega-GIRP (Bennett Foddy - Douglas Wilson), PoleRiders (Bennett Foddy) en Chalo Chalo (Richard Boeser, Tomasz Kaye)

Het Playful Arts Festival is een initiatief van bART, De Digitale Werkplaats en curator Zuraida Buter.

Share

Facebook comments