Nieuws /

Serious Gaming in het Groninger Forum

Pig Chase

— Bij ForumImages in Groningen kun je op woensdag 14 maart meer leren over (Serious) Gaming. Tijdens de vierde editie van ForumMediaVibes kun je onder andere projecten zien van het AMC, UMCG en Wageningen UR.

Games van nu zijn meer dan alleen vermaak achter de PC. Ze worden bijvoorbeeld ook gebruikt in de medische wereld of om de verveling bij varkens tegen te gaan. ForumMediaVibes biedt op een interactieve manier een kijkje in de wereld van de (serious) games.

Het programma

Het Academisch Medisch Centrum Universiteit van Amsterdam toont haar project The Mirracle: Medical Anatomy interactive using Kinect! Hiermee wordt de medische student met behulp van de Microsoft Kinect een interactieve '3D-spiegel' voorgehouden, waarbij hij als het ware door zichzelf heen kan kijken.

Het UMCG, Grendel Games Leeuwarden en het Medisch Centrum Leeuwarden komen met Wii all Benefit (eerder Wii Medic). Een Laparoscopie game voor de Nintendo Wii, waarmee het trainen van chirurgen leuker, goedkoper en effectiever wordt.

Dat games zelfs al tot in de dierenwereld doorgedrongen zijn, laten de ontwerpers en onderzoekers van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) en Wageningen UR zien. Zij maken Pig Chase, een interactieve game waarbij je via je iPad tegen varkens speelt. Doel van de game is verveling bij varkens tegen te gaan.

Bas van Haren van het Groningse Mad multimedia vertelt over de totstandkoming van hun Nintendo Wii game De Ontdekker en het Mysterie van de Diamanten Scarabee. Deze vernieuwende game is te spelen door zowel blinde kinderen als hun familie en vrienden.

Tot slot geeft Paulien Dresscher van Cinekid, het internationale film-, televisie- en nieuwe mediafestival voor de jeugd een kijkje in de keuken van het Cinekid Medialab. Hier kunnen kinderen zelf spelen en experimenteren met media, games en installaties.

Live stream

Meer informatie, tickets en het volledige programma zijn beschikbaar via de website van het Groninger Forum. Als eerste evenement van het Groninger Forum krijgt ForumMediaVibes Vol. 4 op 14 maart een live stream.

Share

Facebook comments