Nieuws /

Digitale boek centraal tijdens Symposium Boek uit de Band

Otmar Hoefer op de Unbound Book conferentie (foto: Sebastiaan ter Burg / INC Creative Commons)

— Op 22 en 23 maart 2012 wordt in de Openbare Bibliotheek Amsterdam het tweede Boek uit de Band symposium georganiseerd. Een mogelijkheid om jezelf voor te bereiden op het 'iPod-moment' van het boek.

Het e-boek is voor Nederlandse lezers, schrijvers, redacteuren, vormgevers, uitgevers en distributeurs niet meer te ontkennen. Op Amazon is de verkoop van e-boeken hoger dan die van fysieke boeken en in China is het digitale boek niet meer weg te denken en bereikt het miljoenen lezers. Vooral door de komst van de tablet is er een nieuwe dimensie toegevoegd aan het distribueren en uitgeven van boeken.

4243
Boek uit de Band (logo: INC)

Boek uit de Band gaat door middel van lezingen en workshops in op alle ontwikkelingen en aspecten van de digitale keten van het e-boek. Op 22 maart zijn er praktische workshops over het maken van e-boeken.

Conferentiedag

Tijdens de conferentiedag op 23 maart zijn er onder andere lezingen van Bas Savenije (Directeur Koninklijke Bibliotheek), Eppo van Nispen tot Sevenaer (CPNB), Tonnus Oosterhoff (Winnaar P.C. Hoofdprijs 2012), Henk Wals (Directeur Huygens Instituut), Aymeric Mansoux en Petr van Blokland.

Onderwerpen die worden behandeld zijn het proces van manuscript naar e-boek, de vormgeving van het e-boek, distributie, en het verschil tussen lezen van papier en lezen van het scherm.

Share

Facebook comments