Nieuws /

Sharing Signals thema van Fiber Festival 2012

Nota Bene Visual (foto: promotie)

— Op 24 maart 2012 wordt voor de tweede keer het FIBER festival georganiseerd. Thema van deze editie is Sharing Signals, dat verwijst naar de kruisbestuiving tussen disciplines als muziek, kunst, vormgeving en technologie.

Het FIBER festival in TROUW Amsterdam geeft jong talent en gevestigde namen een plek om te presenteren, experimenteren en ideeën uit te wisselen. Het publiek krijgt hierdoor een overzicht van de laatste ontwikkelingen op het gebied van digitale kunst en elektronische muziek.

Het festival staat in de publicatie Mapping Mediafestivals van Virtueel Platform, waarin alle mediafestivals in Nederland zijn te vinden. FIBER nodigde met behulp van het Virtueel Platform bezoekersprogramma het Turkse collectief Nota Bene Visual uit voor het festival.

Programma

Tijdens het 'DAY' programma is er onder andere een lezing en een workshop met Mexicaanse interaction designers Hotpixel. Ook laat Bardo Frings zijn live cinema performance PassiFlora zien.

Artiesten als Klen, ESHU en Morphosis kun je zien tijdens het 'NIGHT' programma. Daarnaast zullen 's avonds de groepen WERC en DEFRAME samenwerken aan een ontwerp dat op het podium getoond wordt.

Bij de EXPO kun je recent werk zien, zoals interactieve installaties en geluidskunst, van onder andere Arne Boon, Steve Mensink en Lieven van Velthoven.

Ben je een coder? Dan kun je tijdens FIBER meedoen aan het DATABOOTH experiment. Op deze plek kunnen coders en nerds aan de slag met online en offline data van het festival, om er vervolgens weer unieke artistieke content van te maken.

Het volledige programma van FIBER staat op fiberfestival.nl

Share

Facebook comments