Nieuws /

Sluiting WORM dreigt door bezuinigingen

No Worm (foto: WORM.org)

— Het is vrijwel zeker dat WORM na 2012 zal ophouden te bestaan, als de adviezen van de Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur (RRKC) en het Stimuleringsfonds voor Architectuur, Vormgeving en e-cultuur worden opgevolgd.

​Bovenstaand statement geeft het team van het Rotterdamse WORM op de eigen website: 'De kans is zelfs aanwezig dat we de deuren al in het najaar moeten sluiten.'

In het bericht wordt de situatie uitgelegd: WORM gaat er meer dan 50% aan structurele inkomsten op achteruit door de voorgenomen bezuinigingen. Op dit moment is de organisatie bezig met het maken van een plan waarbij er met verminderde inkomsten en een ingrijpende reorganisatie een doorstart gemaakt kan worden.

WORM ziet de volgende opties in de toekomst. Of de adviezen worden opgevolgd met als gevolg dat WORM de deuren zal moeten sluiten. WORM verdwijnt en alle medewerkers verliezen hun baan. Of er komen extra structurele middelen en WORM kan doorstarten in afgeslankte en geherstructureerde vorm. Het programma wordt ingevuld op basis van incidentele projecten en financiering.

Meer informatie is beschikbaar op de website van WORM. WORM is ook opgenomen in de publicatie Nederland Labland als een van de medialabs in Nederland. Projecten als Suicide Machine zijn opgenomen in de Virtueel Platform Best Practice.

Share

Facebook comments