Nieuws /

Leer cultureel feesten op de Kom Je Ook Nacht

FOAM (foto: Flickr / Jesse Kraal via Mediamatic)

— Deze keer geen dag vol lezingen, maar een avond vol workshops over functioneel feesten voor cultuurprofessionals tijdens de Kom Je Ook Nacht op 6 juli.

​Volgens organisator Mediamatic wordt 2013 een echt feestjaar. Kom Je Ook, het evenement voor cultuurprofessionals, nodigt je daarom uit om te leren feesten. Door middel van workshops van creatieve evenementorganisatoren uit het culturele veld, leer je een succesvol cultureel evenement te organiseren.

Tijdens de workshops kom je in gesprek met ervaringsdeskundigen op het gebied van uiteenlopende thema's. Onder anderen jongerenmarketing, samenwerkingen tussen culturele organisaties, promotie en crowdsourcing komen aan bod. De workshops vinden plaats op verschillende locaties in Amsterdam.

Programma

4014
5 days off (foto: Misja Monteban)
  • Daan Spoek is zakelijk leider bij 5DaysOff en leidt een workshop over verdieping in de clubcultuur. Met zijn festival combineert hij muziek en kunst.
  • Mirik Milan, oprichter van productiebedrijf MRKMLN, wil als nachtburgemeester het culturele aanbod in het nachtleven verbreden. Hoe kunnen culturele instellingen en het nachtleven elkaar ontmoeten en een succesvolle samenwerking aangaan?
  • Sofie Benert heeft samen met haar collega's van Leenaers Verloop het boek 'Fun of Fundraising: 50 ideeën voor succesvolle acties en evenementen' geschreven dat deze maand uitkomt. Tijdens de workshop krijg onder andere informatie over hoe je jezelf kunt onderscheiden en hoe je sponsoren kunt werven.
  • Suzanne Brinkman is coördinator publieksevenementen bij Artis Amsterdam. Zij zal vertellen over het organiseren van evenementen voor culturele instellingen.
4424
FOAM Lab (foto: FOAM)
  • De peer-group van Foam, het Foam-Lab, wordt gepresenteerd door Eva Bremer. Tijdens haar workshop wordt gekeken hoe je jongeren een vaste plek kunt geven in je organisatie.
  • Tijdens haar nachtburgemeesterschap heeft Kristel Mutsters het evenement Nuit Blanche geïntroduceerd in Amsterdam. Dit festivalconcept is al een bewezen succes over de hele wereld. Kristel legt uit hoe je cultureel verantwoordelijk een nachtje kan doorhalen.
  • Pjotr de Jong is creatief directeur bij merkenbouwers Vandejong. Pjotr presenteert de manieren waarop je je festival kan ombouwen tot een merk.
  • Jesse Limmen is creatief directeur van Magneet Festival. Magneet crowdsourcet haar hele programma en creëert zo zowel een online als offline community. Leer bij zijn workshop alles over crowdsourcing en community building.
  • Sanne Remmerswaal en Marthe de Vet zorgen voor de Vrijdagavonden in het Van Gogh Museum. Tijdens deze avonden wordt er dieper op de collectie van het musem ingegaan, bijvoorbeeld door middel van live muziek, theater en lezingen. Kom naar deze workshop als je wilt leren programmeren vanuit een collectie.
4426
Magneet Festival (foto: nachtburgermeester.nl)

Aansluitend op de workshops geeft Frans van der Avert als citymarkeer van Amsterdam zijn visie op 2013 als ultiem feestjaar.

Het verdere en programma en de locaties worden nog bekend gemaakt, dus houdt de Kom Je Ook website goed in de gaten. De avond begint om 19.00 uur en duurt tot 22.00 uur. De afsluitende speech begint om 21.30 uur. Kaarten voor de avond zijn te koop via de website.

Feestelijke afsluiting

Ter afsluiting kun je met je kaartje gratis naar de Get Into The Groove Madonna Party in de Mediamatic Fabriek. Daar zullen de Deejays Lupe en Fatima Supreme alle grote hits van Madonna aan elkaar mixen.

Share

Facebook comments