Nieuws /

Meld je werk aan voor de NFF Online Competitie

Nederlands Online Film Festival - Televisuals (still: Morssinkhof Groep)

— Het Nederlands Film Festival is op zoek naar korte films van maximaal vijf minuten voor de NFF Online Competitie. Dit jaar kunnen ook transmediale en interactieve projecten aangemeld worden.

De NFF Oline Competitie is een onderdeel van het Nederlands Film Festival (NFF) en toont korte films in de categorieën fictie, animatie, documentaire, videoclip en de nieuwe categorie innovatief. Deze online filmcompetitie beleeft dit jaar haar zevende editie op YouTube.

4418

Het festival heeft dit jaar de categorie innovatief toegevoegd aan de competitie. Het NFF wil hiermee vernieuwende vormen van digitale beeldcultuur zoals transmediale en interactieve projecten, augmented reality, apps, locative media projecten, urban screens en mapping een platform bieden.

Virtueel Platform SPRKR

Voor deze editie heeft het Nederlands Film Festival de hulp ingeroepen van het SPRKR. Samen met Virtueel Platform is gekeken hoe interactieve werken het best getoond kunnen worden in de context van het festival. 

Filmmakers kunnen hun korte films tot 1 augustus inschrijven en op eenvoudige wijze via YouTube uploaden. Vorig jaar werden er 351 films ingezonden en uiteindelijk 86 films geselecteerd. 

De geselecteerde films zijn te bekijken op het NFF-kanaal op YouTube: www.youtube.nl/nff. In 2008 gingen YouTube en NFF een samenwerking aan die ook in 2012 wordt voortgezet. Met ruim 28.000 stemmen en bijna 200.000 views in 2011 was de online competitie zeer succesvol te noemen.

Samenwerkingen

Voor de verschillende prijzen gaat de NFF Online Competitie een samenwerking aan met verschillende partners. UPC, een van de hoofdsponsors van het Nederlands Film Festival, verbindt zijn naam aan de categorieën fictie, animatie en de nieuwe categorie innovatief. 

Het digitale documentaire kanaal Holland Doc 24 koppelt zijn naam voor het vierde jaar aan de categorie documentaire. Aan deze categorieën is een geldbedrag van € 2.500,- verbonden.

De NFF Online Competitie is onderdeel van het Nederlands Film Festival, dat van 26 september tot en met 5 oktober plaatsvindt in Utrecht. 


Share

Facebook comments