Nieuws /

SPRKR workshop bij Kom je ook? een succes

sprkr3

— Dinsdag 4 oktober organiseerde Virtueel Platform in het kader van het symposium Kom je ook? # FAIL tijdens de lunch een geslaagde SPRKR workshop.

Kom je ook? # FAIL is een initiatief van Mediamatic met deze keer het thema het leren van andermans fouten. De SPRKR workshop van Virtueel Platform maakte deel uit van het lunchprogramma waar de bezoekers van het symposium de kans kregen om zelf ervaringen uit te wisselen en advies te krijgen van experts.

Bij de SPRKR workshop waren naast Tijmen Schep van Virtueel Platform twee HOT100 experts ter plaatse om de vragen van aanwezigen te beantwoorden: Philip Man en Femke van Drooge.

Er kwamen verschillende vragen van culturele instellingen aan bod. Zo was Hanno Lans van het Haags Gemeentemuseum aanwezig in het kader van Tap Tours : een iniatief van het Indianapolis Museum of Art. Tap Tours is een open source project waarbij nieuwe media worden ingezet als alternatief voor audiotours. Naast zijn oproep aan andere musea om mee te werken aan het project kwam er een discussie op gang over nieuwe media in de context van musea. Ook andere musea kwamen met vragen over het inzetten van nieuwe media en sociale media om mensen naar het museum te krijgen en bij het museum te betrekken.

Ook kwamen er vragen over het beheren van gezamelijke virtuele personages en werd er een vraag gesteld over een app voor een organisatie waarbij werd gesuggereerd te denken aan het ontwikkelen van een API. Verder werd er o.a. gesproken over virals en pervasive games.

Heb je zelf vragen op het gebied van nieuwe media voor je eigen initiatief of maak je deel uit van een organisatie die behoefte heeft aan advies omtrent nieuwe media? Neem contact op met ons SPRKR via 020 - 627 3758 of sprkr@virtueelplatform.nl

Share

Facebook comments