Nieuws /

Experimenteren in het Cinekid Medialab

Cinekid Medialab (foto: promotie)

— Van 12 tot 21 oktober kunnen kinderen experimenteren met nieuwe media bij het medialab van het Cinekid festival in Amsterdam.

​Cinekid is een festival dat zich inzet voor de bevordering van actieve en creatieve participatie van kinderen bij media. Vanuit deze visie is ook het Medialab bij Cinekid ontwikkeld. Kinderen krijgen hier de kans om door middel van games en interactieve installaties met nieuwe media te spelen en te experimenteren.

Zo zijn er interactieve installaties als Neurowear: kattenoren die je stemming aangeven, Silhouetris, waar je Tetris kun spelen waarbij je met je lichaam de vorm van de blokjes creëert en Room Racers waarbij je met losse objecten een racecircuit maken, waar je vervolgens digitaal op kunt racen.

Ook zijn er games als Hola Lara! waar kinderen zelf als avatar kunnen ervaren hoe het is om in het buitenland te wonen, of Block Extravaganza van Dreams of Danu, waarbij een helm hersengolven registreert die het spel dat je speelt beïnvloeden.

Het medialab is een vast onderdeel van Cinekid en is elke dag van 12 tot 21 oktober te bezoeken als onderdeel van het festival. Het festival vindt plaats op het Westergasterrein in Amsterdam. NOS besteedde aandacht aan het Cinekid Medialab 2011.

Share

Facebook comments