Nieuws /

Tentoonstellingslab Been-Out in Dortmund zoekt talentvolle kunstenaars

Standige Vertretung Heimat Design

— Been-Out is een tentoonstellinglab voor talentvolle hedendaagse kunst en artistieke innovatie in Dortmund. Organisatie wordt gedaan door Bohème Précaire in samenwerking met 2010lab.

​Ben jij een kunstenaar of creatieveling en werkzaam op het gebied van hedendaagse kunst, mediakunst, digitale en hedendaagse cultuur? Dan staat Been-Out open voor jouw projecten voor een tentoonstelling van 3 tot 10 december in Ständige Vertretung, Dortmund (foto boven).

3930

De call heeft een focus op artistieke strategie voor publieke ruimte en stedelijke omgevingen. Verder wordt vooral gezocht naar jonge, getalenteerde kunstenaars die aan het begin staan van hun carriere. Voor talenten met internationale ambities is dit dus een unieke mogelijkheid om werk over de grens te tonen en een netwerk op te bouwen. Alle ingestuurde projecten worden sowieso online gezet.

Vijf van de werken zullen gezamenlijk te zien zijn tijdens de tentoonstelling in Ständige Vertretung, Dortmund. Naast Nederland wordt de call ook uitgezet in Noordrijn Westfalen (Duitsland), Engeland en enkele geselecteerde steden.

De deadline voor de call is 1 november. Meer informatie is te vinden op de website van Been-Out. Het project wordt onder andere mogelijk gemaakt door Ruhr culturele hoofdstad, onder andere in het kader hiervan werd de E-culture Fair 2010 georganiseerd.

Share

Facebook comments