Nieuws /

Stimuleringsfonds zoekt adviseurs e-cultuur

Foto Rick Taekema / Dutch Game Garden

— Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie heeft vacatures voor adviseurs en is in het bijzonder op zoek naar makers en ontwerpers met een eigen beroepspraktijk. Solliciteer vóór 7 januari 2013.

​Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie is een breed cultureel fonds op het gebied van architectuur, vormgeving en e-cultuur. De doelstellingen sluiten aan bij het initiërende en agenderende karakter van het Stimuleringsfonds:

  • het stimuleren van innovatie, kennisverdieping, talentontwikkeling
  • het bevorderen van crosssectorale samenwerking, cultureel ondernemerschap, publieke belangstelling
  • het versterken van de internationale positionering van de ontwerpsector

Jaarlijks ondersteunt het Stimuleringsfonds een groot aantal vernieuwende projecten, die de maatschappelijke en economische meerwaarde van architectuur, vormgeving en e-cultuur vergroten.

Deelregeling E-cultuur

De deelregeling E-cultuur is een subsidieregeling van het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie waarmee het fonds via projecten de kwaliteit van e-cultuur in Nederland wil bevorderen en haar maatschappelijke en economische meerwaarde vanuit een culturele invalshoek wil vergroten. Projecten die de e-cultuur verdiepen, innoveren, beter zichtbaar te maken en de publieke belangstelling ervoor vergroten, kunnen in aanmerking komen voor een subsidie.

E-cultuur en het Stimuleringsfonds

Voor veel medialabs, makers/ ontwerpers/ producenten, festivals, ontwikkelaars van hard- en software en onderzoekers is het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie een nieuwe speler. Niet eerder voerde het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie subsidieregelingen uit op het gebied van e-cultuur.

E-cultuur is een dynamisch werkveld en vaak sector overstijgend; professionals onderzoeken, ontwikkelen of innoveren toepassingen van nieuwe technologie in hun eigen vakgebied of discipline. Het Stimuleringsfonds verstaat onder e-cultuur het op culturele innovatie gerichte werkterrein dat opereert op het snijvlak van creativiteit, informatie- en communicatietechnologie en wetenschap.

Vacatures

Gezien de doelstellingen van het fonds en de samenstelling van huidige commissies is het fonds vooral op zoek naar makers / ontwerpers met een eigen beroepspraktijk.

De adviescommissie E-cultuur bestaat per subsidieronde uit acht leden. Deze wordt samengesteld uit een poule met twaalf adviseurs. Er zijn vacatures voor alle twaalf commissieleden.

De adviescommissie Activiteitenprogramma's Architectuur, Vormgeving en E-cultuur bestaat uit negen leden en een onafhankelijke voorzitter. De leden vormen een evenwichtige afspiegeling van de werkterreinen architectuur, vormgeving en e-cultuur. Er zijn vacatures voor alle commissieleden.

Procedure

Een selectiecommissie beoordeelt de sollicitaties voor het lidmaatschap van de adviescommissies en brengt een voordracht uit aan het bestuur. Adviescommissieleden worden aangesteld voor een termijn van maximaal twee jaar.

Geïnteresseerd? Reageer vóór 7 januari 2013. Meer informatie over sollicitaties is beschikbaar via de website van het Stimuleringsfonds.

Share

Facebook comments