Nieuws /

Streel je ego bij het Media Art Flow Festival

— Het Media Art Flow Festival 2012 vindt op 28, 29 en 30 september plaats in de binnenstad van Almelo. Het MAFF brengt mediakunst naar de openbare ruimte.

Naast veel namen uit de indie-music scene biedt Incubate haar publiek ook debat, theater, film en beeldende kunst. Bindende factor tussen deze verschillende kunstvormen is de indie cultuur. Het festival richt zich niet op de mainstream kunst, maar stimuleert onafhankelijke cultuur.

Het festival hanteert dit jaar het thema 'You Are Incubate' en stelt de bezoeker centraal. Incubate wil verder gaan dan alleen maar 'participation' en richt zich op 'activation' van de toeschouwer: je kunt als bezoeker zelf radio maken, deelnemen aan debatten, stemmen en zelf optreden. Er zijn zo'n 300 kunstwerken opgegeven voor de Open Source Expo en alle werken zijn te zien - er is geen enkele kunstenaar afgewezen voor deze openbare expositie.

Het project Inside Out, bedacht door de Franse kunstenaar JR, verzamelt foto's van moeders. Zoons en dochters hadden de mogelijkheid om een foto van hun geliefde moeder te uploaden. De foto's worden onderdeel van een groots kunstwerk.

Onder de noemer New Jacks 4.0 geeft Incubate vijf jonge kunstenaars de kans om zich te presenteren op het festival. Een vereiste is dat de desbetreffende kunstenaar minder dan vijf jaar geleden afgestudeerd is aan een kunstopleiding binnen de provincie Noord-Brabant.

De nieuwe lichting kunstenaars bestaat dit jaar uit: Jordy Koevoets, Erik van Liere, Robert Lombarts, Petra van Noort en Angela de Weijer. Zij tonen hun werk in de expositieruimte van bkkc en nemen deel aan hun loopbaanbegeleidingstraject.

4526
Angela de Weijer

Kunstenares Angela de Weijer is in 2011 cum laude afgestudeerd aan de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg en presenteert op Incubate haar audiovisuele installatie genaamd 'Exploded Views'. Het kunstwerk bestaat uit een groeiende verzameling geluiden die opgevangen zijn op het Incubate festival zelf. Bezoekers kunnen zelf samplen met de geluiden en zelfs een eigen geluid achterlaten.

4527
Jasper Visser

Naast kunst is er op Incubate ook ruimte voor lezingen en debat. Digitaal strateeg Jasper Visser zal tijdens de 'DIY Conference' de toekomst van het museum aan de kaak stellen. Welke rol zal het museum spelen in onze maatschappij en hoe zal het zich verhouden tot innovatie en technologie?

Incubate is een unieke mix van onafhankelijke muziek, kunst, theater en film en is de afgelopen jaren niet alleen gegroeid in omvang, maar ook in disciplines. Benieuwd? Neem alvast een kijkje in de festivalgids van 2012!

Incubate is een van de mediafestivals die opgenomen zijn in de publicatie 'Mapping Mediafestivals' uitgegeven door Virtueel Platform. Kijk voor meer informatie over het festival en voor de kaartverkoop op incubate.org.

Share

Facebook comments