Nieuws /

Studenten mediatechnologie Leiden presenteren werk bij V2_

Choreographisms (project: Alice Bodanzky)

— De tentoonstelling 50% bij V2_ in Rotterdam toont vanaf 9 februari 2012 werk van studenten Mediatechnologie van de Universiteit Leiden.

​In de MSc Mediatechnologie in Leiden staat een creatieve kijk op technologie en wetenschap centraal. De studenten van mediakunstenaar Edwin van der Heide leren om hun eigen interesses en inspiraties in hun onderzoeksprojecten te verwerken.

De studie staat open voor ongewone vragen, onconventiele onderzoeksmethodes en resultaten die voorbij gaan aan het normale scriptieformat. Verwacht dus installaties, games en boeken als uitkomst.

4177
50 Percent (poster: V2_)

Tentoonstelling 50%

Deze resultaten kun je zien en beleven tijdens de tentoonstelling 50% bij V2_. Het thema 50% is verdeeld in de subthema's mid-life, floating, halfway, layers en indivisible. Per subthema is een groep van drie studenten aan het werk gegaan. Er is ook de mogelijkheid om de studenten te ontmoeten en in gesprek te gaan over de installaties.

Naast het tentoonstellingsprogramma kun je ook gaan luisteren naar een lezing van Bas Haring over onconventionele wetenschappelijke projecten die gemaakt zijn om een statement of moment van reflectie te veroorzaken.

Verder zijn er lezingen van promotiestudent Alice Bodanzky (zie foto boven), en Wim van Eck en Maarten Lamers over het gebruik van echte dieren in computer games.

Meer informatie op de website van V2_. Enkele van de lezingen vinden plaats bij WORM en TENT.

Share

Facebook comments