Nieuws /

The New Explorers Guide to Dutch Digital Culture: Nederlandse e-cultuur in één handig overzicht

The New Explorers - Guide to Dutch Digital Culture

— Virtueel Platform, het kennisinstituut voor e-cultuur, presenteert vandaag een internationale veldgids over medialabs, gamebedrijven en nieuwe media festivals in Nederland. Met The New Explorers Guide to Dutch Digital Culture gids zet Virtueel Platform de Nederlandse digitale sector op de wereldwijde kaart. Het boek is gratis te downloaden.

The New Explorers Guide to Dutch Digital Culture bevat informatie en contactgegevens van meer dan 100 medialabs, 20 onafhankelijke game bedrijven en bijna 40 nieuwe media- en gamefestivals in Nederland.

De publicatie biedt opdrachtgevers, musea, curatoren, kunstenaars, internationale medialabs en andere buitenlandse belangstellenden een startpunt voor het aangaan van nieuwe verbindingen.

Medialabs

Medialabs zijn de studio’s en experimenteerplekken van onze moderne samenleving. Het zijn werkplaatsen waar kunstenaars, digitale specialisten, wetenschappers, onderzoekers, ‘geeks’ en mediamakers samen werken aan het maken van en reflecteren op de nieuwste technologische ontwikkelingen. Het boek geeft een overzicht variërend van Mediamatic, Waag Society en V2_ tot hackerspaces en kunst-collectieven.

Gamebedrijven

In samenwerking met Dutch Game Garden en Control Magazine zijn 20 onafhankelijke gamebedrijven met een artistieke focus gekozen uit een totaal van 330 Nederlandse gamebedrijven. Met onder andere Guerrilla Games, Ranj Serious Games, Ronimo Games en Vlambeer.

Nieuwe media- en gamefestivals

Mediafestivals zijn de plekken waar een breder publiek in contact komt met expressieve verkenningen van kunstenaars en medialabs. In toenemende mate nemen mediafestivals de rol van museum op zich door mediakunst te tonen en te behouden. Het boek bevat ruim 40 festivals variërend van festivals met een focus op mediakunst zoals DEAF, STRP en Gogbot en meer zakelijk evenementen als het Festival of Games en PICNIC.

De publicatie is gratis te downloaden en online te lezen via http://www.virtueeplatform.nl/the-new-explorers.

Share

Facebook comments