Nieuws /

Interactieontwerp van Nederlandse en Vlaamse bodem

Arjan Scherpenisse en Eelco Wagenaar - Ping (foto: Arjan Scherpenisse Flickr)

— Op 11 juni is de tweede editie van This Happened... Amsterdam in Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond, met interactieontwerp van Nederlandse en Vlaamse bodem.

​This Happened... bestaat uit een vaste formule die over de hele wereld gebruikt wordt voor meetings en expertsessies. Elke editie bestaat uit ongeveer 5 sprekers die ieder 10 minuten zullen spreken. Hierna is er ruimte voor een Q&A en verdere discussie over de onderwerpen van de avond.

4405
Ella Keijzer - Fietslabyrint (foto: www.fietslabyrint.nl)

De Amsterdam editie zoekt naast de vaste formule ook de connectie met Vlaanderen op. Ook deze editie bestaan de sprekers weer uit een mix van Nederlandse en Vlaamse interactie ontwerp projecten.

Arjan Scherpenisse en Eelco Wagenaar (NL) presenteren PING, een pingpongballen kanon met gezichtsherkenning. PING zorgt voor een surrealistisch spel. Je speelt wel tegen elkaar maar je staat niet in dezelfde ruimte. Een camera, een beamer en een touch-sensor op de batjes zorgen ervoor dat het toch een echt potje pingpong lijkt. Scherpenisse en Wagenaar zijn beide uitgeroepen tot Virtueel Platform HOT100 (2008 en 2009).

Joannes Vandermeulen (BE) heeft voor het Belgische postbedrijf bpost een online portal ontworpen voor het balie personeel. Tijden This Happened... legt hij zijn onderzoek en gebruiksobservaties uit.

Ella Keijzer (NL) ontwierp een interactief en digitaal fietslabyrint voor ouderen. Al fietsend zien de ouderen het landschap op een scherm aan hun voorbij gaan. Als je stopt met fietsen, stopt de video ook met bewegen en bij kruispunten kan je zelf kiezen welke kant je op gaat. Op dit moment wordt haar project vooral gebruikt in tehuizen om ouderen te stimuleren om meer te bewegen.

4404
Lieven Menschaert en Ludivine Lechat - Valence (foto: www.organisms.be)

Lieven Menschaert en Ludivine Lechat (BE) maakten samen Valence. Deze interactieve visualisatie wordt bestuurd door je eigen hersengolven. Via elektrodes op een headset registreert de game de alfa straling van jouw brein. De cellen in de game reageren hier vervolgens weer op.

Tickets zijn verkrijgbaar via de website van This Happened... Ben je jonger dan 27 jaar dan zijn de koste 6,50 euro. Anders bedraagt de entree 10 euro. De deuren gaan open om half acht en de avond zal starten rond acht uur. De verwachting is dat het om kwart over tien weer afgelopen is.

Share

Facebook comments