Nieuws /

Strategische Agenda CCDD gepresenteerd

Urgentie CCDD (afbeelding: Strategische Agenda CCDD)

— Op dinsdag 5 juni 2012 heeft de Culturele Coalitie Digitale Duurzaamheid (CCDD) haar Strategische Agenda gepresenteerd

​Tijdens de feestelijke bijeenkomst 'Digitale collecties voor de eeuwigheid?' in de Mesdag Collectie in Den Haag werd de Strategische Agenda aangeboden aan Marjan Hammersma, directeur Media, Letteren en Bibliotheken van het Ministerie van OCW.

4406

CCDD

De CCDD is een netwerkverband van professionele culturele instellingen, die duurzame toegankelijkheid in de culturele sector vorm gaan geven en dienen als aanspreekpunt voor beleidsmakers en de Nationale Coalitie Digitale Duurzaamheid (NCDD).

De kerngroep van organisaties in de CCDD bestaat uit EYE Film Instituut Nederland, Nederlands Architectuur Instituut (NAI), Nederlands Instituut voor Mediakunst (NIMK), Nederlandse Museumvereniging/SIMIN, Rijksbureau voor Kunsthistorische Documentatie (RKD), Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE), Rijksmuseum Amsterdam, Stichting Digitaal Erfgoed Nederland (DEN), Stichting Volkenkundige Musea in Nederland (SVMN) en Virtueel Platform.

Strategische Agenda

In de Strategische Agenda heeft de CCDD vastgelegd welke concrete acties zij op de korte- en op de lange termijn wil ondernemen om de duurzame toegankelijkheid van gedigitaliseerd en digital-born erfgoed op de kaart te zetten. De zes kernpunten uit de strategische agenda zijn:

  • Lobby overheden
  • Relaties onderhouden
  • Bewustwording
  • Beleidsmatige inbedding
  • Samenwerking
  • Onderzoek initiëren

Het eerste exemplaar van de Strategische Agenda werd aan Marjan Hammersma (links) aangeboden door Sandra den Hamer, directeur van EYE Film Instituut Nederland en voorzitter van de CCDD.

Bericht via Digitaal Erfgoed Nederland

Facebook comments