Nieuws /

​Nieuw onderzoek gestart naar Best Practice in e-cultuur

Best Practice Rozet

— Sanne van der Beek gaat als embedded researcher bij Virtueel Platform onderzoek doen naar Best Practice in e-cultuur. Het onderzoek is een samenwerking tussen Virtueel Platform en de Universiteit van Amsterdam.

De samenwerking is onderdeel van het Creative Industries Research Centre Amsterdam. Sanne van der Beek heeft een master in Algemene Cultuurwetenschappen, waar ze zich gespecialiseerd heeft in nieuwe media, mode, design en populaire visuele cultuur. Als freelance journaliste publiceert ze ook regelmatig over deze onderwerpen.

Voor het onderzoek bij Virtueel Platform zal ze zich richten op Best Practice en op welke manier waarde toegekend kan worden aan e-cultuurprojecten en -producten.

Waardebepaling en e-cultuur

Sanne van der Beek: 'Waarde is van nature een problematisch begrip, vooral in het veld van de creatieve industrie waar kunst en economie elkaar ontmoeten. Vanuit de kunsten wordt waarde als iets interns gezien wat niet concreet te duiden of te meten is. Vanuit economisch perspectief wordt vooral gekeken naar de commercialiteit en kwantitateit. Deze twee perspectieven doen beiden geen recht aan het moderne begrip van waarde.'

Cross-overs

Een extra uitdaging bij de ontwikkeling van een nieuw kader om waarde te meten, is het dynamisch karakter van de e-cultuursector. Sanne van der Beek: 'E-cultuur verbindt disciplines van architectuur tot theater en van mode tot design, en floreert in cross-overs. Het is een karaktereigenschap van de sector.'

Voor meer informatie over het onderzoek kunt u mailen naar info@virtueelplatform.nl. Bekijk hier haar presentatie over het onderzoek.

Share

Facebook comments