Nieuws /

Scriptschrijven voor transmediale projecten

Het Schrijfpaleis (foto: hetschrijfpaleis.nl)

— Op 14 mei 2012 is er een nieuwe editie van Het Schrijfpaleis. Onderwerp is deze keer scriptschrijven voor transmediale projecten.

In het nieuwe EYE Film Institute bekijkt het Schrijfpaleis de uitdagingen rond het schrijven van een transmediaal (drama)project.

Vragen zoals 'Wat is de noodzaak van een goed script bij transmediale projecten?', ' In hoeverre is de klassieke dramaturgie nog van toepassing?' en 'Welke subsidiemogelijkheden zijn er voor transmediale projecten?' krijgen allemaal een antwoord.

Bij drie casestudies zal er worden ingezoomd op de scenario's die ten grondslag liggen aan de projecten. Onder andere het concept van Boijmans TV zal worden uitgelegd. Bekijk hieronder de eerste aflevering van dat project.

Tijdens de avond zullen een aantal producenten een oproep doen aan de schrijvers. Zij zijn bezig met projecten die nog geen scenarioschrijver hebben.

Als je een scenario in wilt dienen, aanwezig wilt zijn op 14 mei of andere vragen hebt kun je mailen naar de organisatie.

Schrijfpaleis

Vijf maal per jaar vindt het Schrijfpaleis plaats in Amsterdam. Elke sessie worden er 2 à 3 scripten van ervaren of beginnende, beroemde of onbekende mensen gespeeld. De scripten worden beoordeeld door een panel aan ervaringsdeskundige afkomstig van omroepen, fondsen en producenten. De cast en jury wisselt bij elk event.

Als scenarioschrijver kun je het hele jaar door scripts indienen bij de organisatie. Die zullen een selectie maken van 2 à 3 scripts die per sessie uitgevoerd zullen worden.


Share

Facebook comments