Nieuws /

Videokunstenaar Arnout Hulskamp brengt Canto Ostinato in beeld

InnerAct Canto Ostinato Audiovisual (Foto: Ed Jansen)

— InnerAct presenteert een grensverleggende audiovisuele bewerking van Canto Ostinato in de voormalige fabriek Sectie C in Eindhoven tijdens de Dutch Design Week.

Na de succesvolle première tijdens het audiovisuele festival TodaysArt 2012 keert InnerAct terug op woensdag 24 oktober tijdens de Dutch Design Week Eindhoven. Als onderdeel van Club Cross-linx wordt de grensverleggende bewerking van het populaire klassieke muziekstuk Canto Ostinato door Gwyneth Wentink (harp), Wouter Snoei (elektronica) en Arnout Hulskamp (visuals) gepresenteerd in Sectie C; één van de hotspots van de Dutch Design Week.

4587
Inneract

De revolutionaire bewerking van Canto is een ode aan Nederlands bekendste componist op het gebied van minimal music, Simeon ten Holt. Op het podium reageren de drie kunstenaars met hun instrument en speciaal hiervoor ontwikkelde software op elkaar en bepalen zij wie, volgens de codes van Canto, de lead neemt.

Arnout Hulskamp

Videokunstenaar Arnout Hulskamp maakt live visuals waarbij hij zich heeft laten inspireren door het modernisme.

InnerAct Teaser Video from Inclusief Amsterdam on Vimeo.

Arnout Hulskamp (1978) studeerde Digital Media Design aan de HKU en focust zich voornamelijk op audiovisuele performances, interactieve video-installaties en 3D-videomapping. Hij vormt met Chloé Tallot (FR) een duo en samen speelden zij op festivals en in clubs als Paris Paris (Parijs), Share (New York) en Mapping Festival (Genève). Arnout maakte 3D-videomapping projecties voor o.a. TEDx Amsterdam en het Zuiderzeemuseum en werkte samen met DJ’s als James Holden, Nicolas Jaar en Trentemøller. De Gouden Reiger, de Nederlandse prijs voor uitmuntende projecten in audiovisuele doelgroep communicatie werd hem tweemaal toegekend.

In het kort

InnerAct - Canto Ostinato Audio Visual
Datum: Woensdag 24 Oktober, 21:00
Locatie: Sectie-C
Adres: Daalakkersweg 2, Eindhoven
Entree: €10,-
Tickets via: ticketmaster
Line up Club Cross-linx: http://www.effenaar.nl/agenda/7311

Share

Facebook comments