Nieuws /

Festival of Games 2012 over veranderingen in de game-industrie

Sparpweed Ibb and Obb (screen: Gamefonds)

— NLGD Festival of Games, de grootste Career Fair voor games in Europa, vindt dit jaar voor de achtste keer plaats in de Jaarbeurs in Utrecht op 19 en 20 april.

Het Festival of Games besteedt dit jaar aandacht aan het veranderende landschap van de game-industrie. Met het thema 'Modern Business Fare' wordt niet alleen naar de laatste trends op het gebied van games gekeken, maar ook hoe trends de huidige markt beïnvloeden.

Indie-gamemaker Vlambeer zal een eigen tafel hosten samen met andere gamestudios als Game Oven en Sparpweed.

Een aantal ingrijpende veranderingen zullen uitgelicht worden tijdens het tweedaagse festival. Bijvoorbeeld de groei van social games en de veranderingen in distributiekanalen. Ook intellectual property rights vormen een belangrijk onderwerp.

Bekijk ook dit verslag van Bashers op YouTube over het Festival of Games 2010.

Conferentie

Op beide dagen kun je luisteren naar lezingen en debatten over verschillende onderwerpen uit de game-industrie. Niet alles is een spelletje, ook serieuzere onderwerpen komen aan bod zoals Business en Finance, en Marketing en Strategy.

Ard Bonewald van Gamehouse komt met 10 survival tips voor game developers. De strijd tussen tussen developers en publishers is nog steeds aan de gang. Wat is je beste overlevingsstrategie?

Social games zijn een nieuwe tak van games. Het sterkste punt van social games is dat het spelers aan zich weet te binden. Alex Dale van king.com legt aan de hand van een aantal case studies uit hoe social games zich door de tijd heen ontwikkeld hebben.

Voor een compleet overzicht van alle sprekers en tijden kijk op het programma op de website.

2863

Career Fair

De Career Fair op het Festival of Games is de grootste carriere beurs op het gebied van games in Europa. Ruim dertig verschillende nationale en internationale bedrijven en opleidingen zullen tonen wat ze in huis hebben.

Zowel professionals als studenten en afgestudeerden kunnen zo in contact komen met mogelijke toekomstige werkgevers. Wie weet zit jou nieuwe stageplaats, opleiding of baan er wel tussen?

Kijk voor de deelnemende bedrijven op de website.

Showcases

Naast een heleboel uitleg valt er ook een heleboel te zien. Aan de hand van showcases zullen enkele game developers laten zien wat ze in huis hebben. Hier vindt je de nieuwste spellen en ontwikkelingen op het gebied van games.

Zo zullen bijvoorbeeld Game Oven Studios, bekent van de iPad game Fingle, en Dutch Game Garden, organisator van de Global Game Jam, laten zien waar zij de laatste tijd mee bezig zijn geweest.

4270
iPad Game Fingle (screen: Game Oven)

Pitch & Match

Een belangrijk onderdeel voor mensen uit de game business is de Pitch & Match. Een 'dating site' matcht jouw profiel aan die van anderen die actief zijn in de ontwikkeling van games.

Doel van dit initiatief is het vinden van nieuwe, interessante en onverwachte businesspartners. Het Festival of Games hoopt op deze manier aan de basis te staan van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van games. Meedoen? Maak dan een profiel voor jouw bedrijf aan online.

Share

Facebook comments