Nieuws /

Speel games in het museum bij 'It's Art in the Game'

Jonakin Hunter (screenshot: zadokgallery.com)

— Museum Hilversum en Submarine Channel organiseren samen de tentoonstelling It's Art in the Game. Van 14 april tot en met 1 juli kun je games ervaren in het museum.

Na meer dan 50 jaar is de game-industrie uitgegroeid tot een van de grootste entertainment industrieën ter wereld. Vandaag de dag werken grafisch ontwerpers, musici, filmmakers en scenarioschrijvers aan de ontwikkeling van de meest uiteenlopende videogames.

Game Art

4326
Joost van Dongen - Proun

Museum Hilversum organiseert als onderdeel van een samenwerking met Submarine Channel Amsterdam en individuele gamekunstenaars een tentoonstelling rondom Game Art.

In de tentoonstelling wordt aandacht besteed aan enkele hedendaagse gamekunstenaars en er is een hoogwaardige kwalitatieve selectie te zien van een aantal (internationale) art games. Gastcurator Alan Boom selecteerde bijdragen van o.a. Joost van Dongen, Pippin Barr en Jonakin Hunter.

In samenwerking met Strange Attractors Design, winnaars van de ED-Gold Award, is gekeken naar een optimale vorm om de game kunstwerken te presenteren en te verdelen over de 3 verdiepingen van het museum.

Selectie videogames

Samen met Submarine Channel duikt Museum Hilversum dieper in de videogames en hebben bezoekers in deze zaal ruimschoots de tijd om ze te bekijken en bespelen. Jochem van der Spek heeft ‘StyleClash’ verder ontwikkeld tot de nieuwste versie voor iPad2, deze wordt voor het eerst aan het publiek getoond. 

Vanzelfsprekend zijn ook ‘FLX’ van Han Hoogerbrugge en Sander van der Vegte en ‘Sollmann’ van Marcel van Eeden en Jorrit de Vries te spelen.

Om het ontwerpproces inzichtelijk te maken zijn er verschillende schetsen te zien, daarnaast documentaires over de ontwikkeling van deze videogames en staat de maquette van Sollmann opgesteld.

Een andere etage neemt de collectie van Museum Hilversum als uitgangspunt, verwacht hier werk van Dudok en M.C. Escher.

Meer informatie over de tentoonstelling op museumhilversum.nl. Eerder organiseerde Submarine Channel in samenwerking met het Stedelijk Museum Load It! over kunst en games. Lees het artikel Load It! en de relatie tussen games en musea van Klaas Kuitenbrouwer.

Share

Facebook comments