Nieuws /

Google Art Project breidt uit in Nederland

Van Gogh Museum (foto: Google Art Project)

— Het Google Art Project is een nieuwe samenwerking aangegaan met een aantal Nederlandse musea. Een deel van hun collecties zal nu ook online zichtbaar zijn.

​Vanaf 3 april is het mogelijk om werken uit het Museum Boijmans Van Beuningen, het Kröller-Müller Museum en het Gemeentemuseum Den Haag online te bekijken. Google laat (een deel) van hun collecties virtueel zien via Google Art Project.

Uitbreiding Van Gogh museum en Rijksmuseum

Het al bestaande online aanbod van het Van Gogh museum en het Rijksmuseum is flink uitgebreid. De afbeeldingen die al beschikbaar waren zijn vervangen door beelden van een hogere kwaliteit.

Je kunt nu online door meer dan 385 museumzalen van over de hele wereld lopen met de Streetview technologie. Het was al mogelijk om de kunstcollectie van Obama in het Witte Huis te bewonderen. Loop nu ook een rondje door het Koninklijk Paleis op de Dam.

7 miljard pixels

44 Musea wereldwijd hebben een kunstwerk laten fotograferen door een gigapixelcamera met superhoge resolutie. Elke afbeelding bestaat uit meer dan 7 miljard pixels waardoor je kan inzoomen tot in de craquelé.

Enkele werken uit het Rijksmuseum en het Van Goghmuseum waren al in gigapixel te bekijken. Nu is daar ook het werk Prudence, justice and peace uit 1662 van Jürgen Oven uit het Koninklijk Paleis op de Dam aan toegevoegd.

Dinsdag 3 april vindt in het Gemeentemuseum Den Haag een persconferentie plaats. Vanaf 18.00 uur zal er een toelichting op het Art Project worden gegeven. Ook staatssecretaris Zijlstra zal een reactie geven.

Share

Facebook comments