Nieuws /

VOLT~ nieuw centrum voor mediakunst, design en technologie in Eindhoven

STRIJP-S (foto: Flickr Rob Hogeslag)

— ​Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid, Woningbouw coöperatie Trudo en gemeente Eindhoven maken plannen bekend voor een nieuw museum, expositieruimte en ontmoetingscentrum voor mediakunst, technologie, innovatie en design.

STRIJP-S, het voormalig Philipsterrein in Eindhoven, is de beoogde locatie voor het project. Op het terrein worden design, kunst, cultuur, wonen, werken en ontspanning nu al gecombineerd tot een interessante combinatie met onder andere het STRP festival in november en medialab Baltan Laboratories.

Als locatie is Eindhoven ook op televisiegebied historisch. Het is de stad waar Erik de Vries zestig jaar geleden de basis legde voor televisie in Nederland. Op dezelfde dag 60 jaar later, op 2 oktober, is de officiële start van de realisatiefase van VOLT~.

Vestiging Beeld en Geluid Eindhoven
Eerder in 2011 sprak het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid al de wens uit om een nieuwe vestiging op te zetten op het Strijp-S terrein in Eindhoven, toen stemde het college van burgemeester en wethouders al in met deze intentie.

De vestiging op het STRIJP-S terrein wordt na Hilversum de tweede en ook in Eindhoven staat het grote beeldarchief centraal en komen er exposities over mediakunst, technologie, innovatie en design. Bekijk het nieuwsitem van Omroep Brabant over de aankondiging eerder dit jaar. (Foto: Flickr Rob Hogeslag)

Toevoeging 08-02-2013: Bekijk voor meer informatie de website www.voltnl.nl.

Share

Facebook comments