Nieuws /

TodaysArt brengt augmented reality naar Den Haag

Charlie Berendsen en Tiemen Rapati - ESCAPE

— 23 en 24 september kun je in Den Haag genieten van veel innovatieve kunst, workshops en lezingen tijdens TodaysArt 2011.

Augmented reality komt in veel onderdelen van het programma terug. Tijdens de workshop Artvertiser kun je met Julian Oliver, Damian Stewart en Arturo Castro nadenken over hoe augmented reality bestaande reclameborden kan vervangen. Tijdens TodaysArt wordt een nieuwe Android app gelanceerd van het Artvertiser platform. Deelnemers aan de workshop kunnen de kunstwerken maken die vervolgens door middel van augmented reality zichtbaar worden gemaakt op bijvoorbeeld de Grote Marktstraat.

3179
Artvertiser

Met Sander Veenhof's AR Guide kun je augmented reality in het stadshart van Den Haag ontdekken en maken door middel van Layar.

Ook de NIMk MediaKunstMobiel brengt mediakunst buiten de muren van de tentoonstellingsruimte. Deze gloednieuwe mobiele infrastructuur en lab voor mediakunst en digitale cultuur zal tijdens TodaysArt vooral de laatste werken op het gebied van augmented en mixed reality laten zien.

Exhibition
De tentoonstelling brengt meerdere interessante installaties en projecten, onder andere van Nederlandse bodem. Zo is Workspace11 mede-winnaar Maurice Bogaert aanwezig met The Apartment, waarin de vraag centraal of je een film na kunt maken met een enkele set, in een enkel shot. The Apartment zet de toeschouwer in de rol van de camera.

ESCAPE van Tiemen Rapati en Charlie Berendsen (zie foto boven) is een projectie-installatie die de bezoeker onderdompelt in beeld door middel van vier projectiemuren. Hierdoor wordt de ruimte een grote virtuele glazen lift die toeschouwers verticaal door een oneindig aantal gegenereerde landschappen laat gaan. ESCAPE verkent hiermee het 'digitale landschap' en zet aan het nadenken over wat een landschap is, en welke kwaliteiten er nodig zijn voor immersie.

3877
DYNDY - The Future of Money

De toekomst van geld
Een interessante workshop is Imagine the Future of Money van DYNDY. Hierin wordt nagedacht over alternatieve monetaire systemen. De workshop breekt met het idee dat geld een noodzaak is en gaat om het neerzetten van een theoretisch en praktisch framework om verder te denken over de toekomst van geld als medium.

Ook STEIM is op TodaysArt aanwezig met hun Errors of Delight programma, met een paar van de nieuwste en meest avontuurlijke voorbeelden op het gebied van hedendaagse elektronische muziek, met onder andere Jamie Allen, TO-PO (Yuko Uesu + Vincenzo Onnembo) en Virtueel Platform Best Practice winnares Rosa Menkman.

Share

Facebook comments