Nieuws /

Waag Society Masterclasses over Fablabbing en Hypercrafting Fashion

Fablab (Creative Commons: Waag Society)

— Bij Waag Society kun je zelf aan de slag met de Masterclasses van de Waag Academy. Dit opleidingsprogramma dat bestaat uit workshops combineert inhoud met de kracht van verrassing, verbeelding en verbinding.

De Masterclasses bij Waag Society bieden een goede combinatie van theorie en praktijk. Experts zetten zich in om je iets nieuws te leren en je te helpen je eigen ideeën en concepten uit te werken. Verdieping wordt gecombineerd met experiment en interactie, zodat je zelf aan de basis staat van een vernieuwend inzicht of aanpak.

Van Fablab tot Fashion

In november biedt Waag Society drie masterclasses aan. Op zondag 18 november kun je in de Hypercrafting Fashion workshop aan de slag met mode en schoenontwerpen in het Fablab van Waag Society, waar je stoffen kunt bewerkt met digitale productietechnieken.

Wil je weten wat je allemaal kunt doen in een Fablab, dan moet je op 23 november zeker naar de masterclass How to Fablab and make almost anything. Je ontdekt de mogelijkheden van de machines, leert de basis van Open Design. Aan het eind van de dag kun je (bijna) alles maken in een Fablab. Je zelfgemaakte eindproduct neem je mee naar huis, plus een stalenboek met informatie over basismaterialen.

3D-printen leer je tijdens de Fablab Winter School: van 3D modelleren tot het bouwen van een 3D printer (type: Orca). Je gaat naar huis met je eigen 3D-printer.

Meer informatie over workshops en aanmelding is te vinden op de website van Waag Society.

Share

Facebook comments