Nieuws /

Nerdlab: nerds en mediakunstenaars on tour

Deframe (NerdLab 2012)

— Nerdlab is een jaarlijks terugkerend, reizend festival dat zich richt op kunst, wetenschap en technologie. Nerdlab strijkt dit jaar neer in Breda, 's-Hertogenbosch en Eindhoven.

4618Het programma van Nerdlab hangt dit jaar samen met het thema Alternate Realities, van Augmented en Virtual Reality tot Fantasy en Science Fiction. De programmering wordt sinds 2009 samengesteld door drie nieuwe media kunstorganisaties in Brabant: Digitale Werkplaats, E-Pulse Festival en MAD emergent art center.

De editie Alternate Realities springt in op de groeiende behoefte aan dromen, fantasieën en utopische visies, als reactie op de huidige verhardende en zakelijke maatschappij. De expositie laat kunstwerken zien die zich begeven op het terrein van Science Fiction, Fantasy, Augmented en Virtual Reality.

In de expositie zijn Future Food, (interactieve) technologische installaties, video's, surrealistische schilderijen en tekeningen opgenomen van meer dan 10 kunstenaars. Zij bieden met deze variëteit aan kunstwerken ons inzicht in de fantasie van kunstenaars en de alternatieve realiteiten die zij creëren.

Bram Snijders / DEFRAME Collective

Het DEFRAME Collective presenteert hun werk Sensible 1.0, een interactieve media installatie, die virtuele lagen tastbaar maakt. Met het betreden van de installatie omsluit een virtueel lijnenspel je als een tweede huid. De virtuele laag is een representatie van x-y-z coördinaten, die in real-time gevangen worden, in een fysieke omgeving.

Human Birdwings

Floris Kaayk presenteert het online project Human Birdwings. Het project zorgde begin 2012 voor wereldwijde opwinding in de media.

Via diverse films, blogs en social media werd het verhaal verteld van Jarno Smeets, de eerste man die met behulp van DIY-technieken zou kunnen vliegen als een vogel. Een experiment in online storytelling en constructed reality wat uiteindelijk meer dan 9 miljoen mensen heeft bereikt.

Nerdlab

Nerdlab staat van 26 oktober t/m 14 november in Breda, van 23 november t/m 2 december in 's-Hertogenbosch en van 7 december t/m 16 december in Eindhoven. Kijk voor meer informatie en openingstijden op www.nerdlab.nl.

Share

Facebook comments