Activiteiten / evenement

Workshop datavisualisatie voor erfgoedcollecties

evenement

The Deleted City - Richard Vijgen

— Ben je erfgoedprofessional en wil je leren hoe je datavisualisatie kunt gebruiken in jouw instelling? Volg deze workshop met o.a. Richard Vijgen tijdens de DISH conferentie op 7 december.

D​atavisualisatie biedt een scala aan kansen voor erfgoedinstellingen om toegang te bieden tot hun collecties, en nieuwe manieren om data, informatie en kennis zichtbaar te maken aan diverse doelgroepen.

In deze workshop krijgen erfgoedprofessionals een inleiding in verschillende soorten datavisualisatie, een overzicht van de belangrijkste tools die beschikbaar zijn en praktische handvatten voor het implementeren van datavisualisatie in een museum of archief.

DEEL 1: TOOLS EN HOW TO'S

Tijmen Schep van Virtueel Platform laat verschillende handige tools (zoals Many Eyes en GeoCommons) en how-to's zien, en vertelt in lekentaal iets over programmeertalen die gericht zijn op visuals (HTML5, Processing).

4072
Datavisualisatie workshop Richard Vijgen (foto: DEN)

DEEL 2: DATA VISUALISATIE PROJECT

Datavisualisatie-expert Richard Vijgen geeft een presentatie over zijn recente projecten (o.a. Deleted City).

DEEL 3: WORKSHOP(S)

In de workshop gaan deelnemers vervolgens aan de slag met twee actuele cases. De eerste is van Ons' Lieve Heer op Solder / Bijbels Museum uit Amsterdam, ingeleid door directeur Judikje Kiers.

Voor de tweede case is nu nog ruimte voor inbreng van een van de deelnemers. Zou je jouw erfgoedinstelling centraal willen stellen en data willen inzetten voor datavisualisatie tijdens de workhop? Neem conctact op met Cathy Brickwood van Virtueel Platform en bespreek de mogelijkheden.

Details
Datavisualisatie voor erfgoedinstelingen
Workshop tijdens DISH conferentie 2011 met Richard Vijgen en Tijmen Schep
7 december 2011 14.00 - 16.00 uur
Locatie: WTC Rotterdam, Goudriaan II zaal
Inschrijven en meer info: DISH website

Contact

Share

Facebook comments