Activiteiten / evenement

HOT100 2010

evenement

Panorama HOT100 2010 (foto: Virtueel Platform)

— De meest getalenteerde studenten van kunst-, media en technologie-opleidingen van 2010.

​Honderd getalenteerde alumni van kunst- en media-opleidingen zijn voorgedragen voor de Virtueel Platform HOT100: het jaarlijkse evenement voor talentontwikkeling dat wordt georganiseerd op 23 september in de Amsterdamse Westergasfabriek.

De Virtueel Platform HOT100 wordt dit jaar voor de vierde keer georganiseerd en brengt "digital natives", studenten die geboren zijn in het digitale tijdperk, samen met opdrachtgevers. Naast deze netwerkgelegenheid biedt de dag verschillende mogelijkheden voor de studenten om zich voor te bereiden op het leven na de studie met ondermeer lezingen, masterclasses en workshops.

Met de HOT100 wil Virtueel Platform, sectorinstituut voor e-cultuur, een nieuwe lichting getalenteerde e-cultuur ontwerpers, denkers en makers uit het hele land in contact brengen met creatieve bedrijven, culturele organisaties en natuurlijk elkaar. Bedrijven en organisaties presenteren tijdens de HOT100 hun uitdagingen en problemen aan de getalenteerde alumni, die zich op hun beurt in de kijker kunnen spelen door creatieve oplossingen te bedenken.

Zo wordt de meest getalenteerde nieuwe mediamakers een goede sprinkplank aangereikt voor hun loopbaan, en krijgen bedrijven en organisaties oplossingen aangereikt door de frisse, creatieve en interdisciplinaire blik van de HOT100 deelnemers.

De HOT100 zijn genomineerd door 25 kunst- en media-opleidingen waaronder MediaLab Hva, HKU en andere hogescholen, Rietveld, Minerva, Artez en andere kunstacademies en de nieuwe media opleidingen aan universiteiten.

De HOT100 2010 zijn:

Contact

Facebook comments