Activiteiten / evenement

Kritische Massa

evenement

Wordle Kritische Massa

— Middag vol presentaties en scherpe live-interviews over digitale kunst, kunstenaars én critici in een netwerksamenleving.

​De rol van de kunstcriticus is door de komst van online middelen en nieuwe vormen van kunst in een identiteitscrisis geraakt. Kritische Massa op 16 december 2010 werd georganiseerd door Virtueel Platform en Domein voor Kunstkritiek om op zoek te gaan naar de identiteit van de kunstcriticus in het digitale domein.

Tijdens de middag werden live-interviews afgewisseld met presentatie van projecten door kunstenaars. Zo presenteerden Yvonne Droge-Wendel en Lino Hellings hun project De Coupe, een virtuele treinreis voor Alzheimerpatienten, Angelo Vermeulen liet met Biomodd organische computerkasten zien, en Dolf Veenvliet sprak over opensource animatietoepassing Blender en de fantasyfilm Sintel die hiermee is gemaakt.

Klik op de links voor meer informatie over de projecten en de presentaties tijdens Kritische Massa.

Achter de schermen werd door een team van livebloggers gewerkt aan een Piratepad document waarin een metalaag van verslag, referenties en commentaren is te lezen.

Contact

Facebook comments