Best practice /

A New Day

Met Best Practice presenteren we de beste en meest opvallende e-cultuur in Nederland.

This is e-culture

Still uit A New Day, Eelco Brand

Animatiekunstenaar Eelco Brand toonde zijn vier minuten durende montagefilm A New Day op een reusachtig scherm van vier bij zestien meter tijdens de openingssessie van de G20-wereldtop in het Zuid-Koreaanse Seoul en bracht Nederlandse mediakunst onder de aandacht bij de groten der aarden.

Brand maakt hyperrealistische computeranimaties en is een van de grootsten in het veld. Zijn werk hangt al jaren in invloedrijke galeries wereldwijd. De organisatie van de G20-wereldtop wilde iets leuks voor de openingsavond en vond zijn werk via galerie Lumière in Seoul. Brand besloot om eenmalig een montage van zijn bestaande werk te maken onder de titel A New Day.

Hoewel Brand geen filmmaker is, heeft hij met behulp van montage en muziek (pianomuziek van de jonge Nederlandse pianist Hannes Minnaar) toch een filmisch product afgeleverd. A New Day is tijdens de top gepresenteerd als zelfstandig kunstwerk. In A New Day zien we meditatieve natuurbeelden van een maan boven zee, regendruppels en sneeuw tussen het gras, een bos en de zon. De avond eindigt levendig met nieuwe animatie van een braam die zijn besjes over het scherm uitspuugt. Brands werk past goed bij de G20-thema's over duurzaamheid en groei.

Brand was er niet in persoon bij, maar heeft zijn werk met een videoboodschap waarin hij de deelnemers onder andere wijheid wenst ingeleid. A New Day viel naar verluidt in de smaak bij verschillende kopstukken. De aanwezigen kregen na afloop elk een gloednieuwe Samsung Galaxy pad cadeau met daarop een grote lading computeranimaties waaronder meer digitale kunst van Brand. Hoewel premier Rutte niet aanwezig was in Seoul, had Nederland met de bijdragen van de animatiekunstenaar toch een opvallende plek tijdens de top.

auteur: Serena Eek

Gemaakt door

Eelco Brand

3D-animaties van landschappen

bekijk website

Eindoordeel

  • visueel sterk

Share

Ranken

  1. 3 sterren
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5

Tags

Facebook comments