Best practice /

De Blob

Met Best Practice presenteren we de beste en meest opvallende e-cultuur in Nederland.

This is e-culture

Screenshot De Blob

De Blob is een videogame waarbij je als verfbal door Utrecht van de toekomst rolt. De game is ontwikkeld door studenten uit Utrecht, maar werd opgemerkt door gamesuitgever THQ die de rechten van het spel verwierf en er een internationaal succes van maakte.

Acht studenten van de studie Game Design & Development aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en één student Game and Media Technology aan de Universiteit Utrecht maakten tijdens hun studie De Blob. Het doel ervan was om te kijken hoe het stationsgebied van Utrecht (o.a de Jaarbeurs, het NS-station en winkelcentrum Hoog Catharijne) er over vijftien jaar uit zou zien.

Het resultaat is een spel waarin je verfbal door het Utrecht van de toekomst rolt. Je kunt mannetjes van verf absorberen om kleuren te mengen om daarmee vervolgens de stad te verven. De hele stad is van een andere kleur te voorzien. Het doel van het spel is drieledig: je kunt gewoon de stad gaan verven, je kunt proberen de puzzels voor de zeventien hoofdgebouwen op te lossen of je kunt proberen alle vijftig in de stad verstopte muntjes te verzamelen.

De Blob is in eerste instantie informatief bedoeld. Voor mensen die geen echte gamers zijn en even vijf minuten de tijd hebben om te spelen. Om ook de echte gamers tegemoet te komen, zijn de muntjes toegevoegd. Het verzamelen hiervan is lastig en vereist de nodige vaardigheden van de speler.

Internationale gamesuitgever THQ (bekend van o.a. games als “Saint’s Row”, “Company of Heroes” en “Supreme Commander”) heeft na het verschijnen van De Blob contact gezocht met de Utrechtse studenten en de rechten van het spel gekocht. Sindsdien zijn er versies van De Blob verschenen voor onder andere de Nintendo Wii en Nintendo DS. Vanwege de positieve ontvangst en de goede verkopen is besloten “De Blob 2” te maken. Het vervolg is op 22 februari 2011 gelanceerd.

auteur: Arthur Geraerts

Gemaakt door

Ronimo Games

Innovatief gamedesign

bekijk website

Eindoordeel

  • bijzondere game interface

Share

Ranken

  1. 3 sterren
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5

Tags

Facebook comments