Best practice /

Lumasolator360°

Met Best Practice presenteren we de beste en meest opvallende e-cultuur in Nederland.

This is e-culture

Lumasolator360 (foto: PIPS:Lab)

Maak met een zaklamp of tl-buis een lichttekening terwijl je door vijftig camera's wordt gefotografeerd. Op de bullet-time video van de Lumasolator 360° staat de tijd stil en bekijk je jezelf en je lichtsculptuur van alle kanten.

In de Lumasolator360° ben je tegelijkertijd kunstenaar en onderdeel van je werk. De interactieve installatie levert een video in 360 graden op, als een scène uit The Matrix.

Wanneer je in de ronde ruimte van de Lumasolator360° stapt, word je gefotografeerd en heb je 30 seconden de tijd om met behulp van een lichtzwaard, tl-buis of zaklamp een driedimensionale lichttekening te maken. Binnen een minuut is je eigen bullet-time video op een groot scherm te zien.


4240
Lumasolator360

Tijdens Cinekid 2011 werd de nieuwe Lumasolator360° gepresenteerd. Eerdere versies van de Lumasolator worden al sinds 1997 door PiPS:lab ontwikkeld. De installaties maken gebruik van een door PiPS:lab zelf ontwikkelde techniek; een realtime equivalent van fotograferen met lange sluitertijd. Hierdoor wordt het mogelijk om met lichtbronnen tekeningen in de lucht te maken.

In de Lumasolator360° wordt er door de camera's eerst geflitst waardoor de deelnemer later in het midden van de video kan worden geplaatst. Vervolgens registreren de camera's met open sluiter de bewegingen van de lichtbronnen. Door deze beelden te combineren ontstaat de 360° lichttekening met de maker in het centrum.

PiPS:lab mengt theater, film, muziek en comedy met zelfgeproduceerde mediatools. Dit levert innovatieve en interactieve installaties of absurd mediatheater op. De input wordt altijd live door het publiek geproduceerd. PiPS:lab maakt zelf alle tools, van de software en de muziek tot het script en de visuals.

auteur: Katía Truijen

Gemaakt door

PiPS:lab

medialab

bekijk website

Eindoordeel

  • onderdompelende installatie
  • slimme toepassing van een bestaande techniek

Share

Ranken

  1. 3 sterren
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5

Tags

Facebook comments