Best practice /

Film It Yourself

Met Best Practice presenteren we de beste en meest opvallende e-cultuur in Nederland.

This is e-culture

Film It Yourself (foto: VPRO)

Na afloop van een concert staan er vaak tientallen video-opnames online. Film It Yourself synchroniseert de video's van het publiek en voorziet ze van een goede geluidsopname. In de multicamera registratie wissel je tussen de verschillende standpunten en kies je zo je eigen positie in de zaal.

Film It Yourself is het community filmplatform van 3voor12 (VPRO). Met goedkeuring van de artiest verzamelt Film It Yourself via een app de video-opnames die het publiek met hun mobiele telefoon maakt. De afzonderlijke opnames worden gecombineerd tot één geheel door ze via een interactieve videospeler aan te bieden.

Film It Yourself is als applicatie voor smartphones gratis te downloaden. Op de website vind je een agenda met de concerten waar 3voor12 aanwezig is om het geluid op te nemen, en waar het publiek video's via de app kan uploaden.

4250
Film it Yourself (foto: VPRO)

De app koppelt een absolute tijdcode aan het videomateriaal waardoor het automatisch gesynchroniseerd wordt met de geluidsopname van 3voor12 en de video's van andere bezoekers. In de speciaal ontworpen interactieve speler kun je vervolgens je eigen camerastandpunt kiezen, en deze steeds weer verwisselen voor een andere positie in het publiek.

Interessant aan Film It Yourself is dat het publiek (de crowd) zelf de content voor de interactieve concertregistratie levert. In plaats van tientallen fragmentarische video's op YouTube, maakt Film It Yourself goed gebruik van het potentieel van deze video's door ze op een slimme manier samen te voegen.

Bekijk hier een bèta-versie van FIY bij Kyteman's Hiphop Orkest op Pinkpop 2009:Waar een camerateam de band of artiest op het podium zo goed mogelijk in beeld probeert te brengen, krijg je bij de registraties van Film It Yourself het idee dat je zelf in het publiek stond. Bovendien kun je - in tegenstelling tot bij drukbezochte concerten - steeds opnieuw van plek wisselen.

De Film It Yourself concertregistraties vind je op filmityourself.nl

auteur: Katía Truijen

Gemaakt door

3voor12 VPRO

online muziekplatform

bekijk website

Eindoordeel

  • slimme vertaling van cultureel verschijnsel naar gebruiksvriendelijk mediaobject
  • toegankelijk crowdsourcing platform voor concertregistratie
  • gebruik groeit

Share

Ranken

  1. 3 sterren
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5

Gerelateerde thema's

Interessante ontwikkelingen die organisatiebreed worden behandeld.

Tags

Facebook comments