Best practice /

My Second Life

Met Best Practice presenteren we de beste en meest opvallende e-cultuur in Nederland.

This is e-culture

Molotov Alva in Second Life

My Second Life (2008), ondertitel ‘Molotov Alva and his search for the creator’, is de eerste documentaire die in zijn geheel is opgenomen in de virtuele wereld van Second Life.

De avatar Molotov Alva gaat tijdens zijn reis in Second Life op zoek naar de verschillen tussen de ‘oude’, fysieke wereld en Second Life. Maar wie van Second Life een droomwereld verwacht, komt bedrogen uit.

De ‘minimovie’ My Second Life bestaat uit tien korte episodes en is geregisseerd door de Amerikaanse documentairemaker Dougles Gayeton, in samenwerking met de VPRO en Vrij Nederland. In de eerste episodes verschijnt Molotov Alva als een onbeschreven blad in Second Life. Hoewel de mogelijkheden eindeloos zijn, krijgt hij hetzelfde uiterlijk als zijn gebruiker mee: rond postuur, ringbaardje en een kaal hoofd. Vervolgens laat hij een huis bouwen en probeert hij vrienden te maken, totdat hij zich afvraagt: was dit de reden waarom ik de ‘echte’ wereld inruilde voor de virtuele wereld?

Wanneer Molotov Alva alles heeft wat hem gelukkig kan maken (een huis, een vriendin en een baan), besluit hij samen met de zwerver Orhalla Zander op zoek te gaan naar de ‘Maker’ van Second Life. Tot zijn grote verbazing komt hij erachter dat Second Life niet één maker heeft, maar meerdere.

My Second Life biedt niet alleen een vermakelijke introductie in de online wereld van Second Life, maar is ook een onderzoek naar de achtergrond en mogelijkheden van het medium. Door de combinatie van een sterk verhaal en Second Life-beelden is het resultaat fantastisch geworden.

auteur: Thomas van Lier

Gemaakt door

Submarine

Transmedia producties

bekijk website

Eindoordeel

  • goed onderzoek naar achtergrond en mogelijkheden van Second Life
  • legt Second Life uit, door gebruik van het medium zelf
  • verhaaltechnisch en visueel sterk

Share

Ranken

  1. 3 sterren
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5

Tags

Facebook comments