Kennis /

Cultuur 3.0 Verslagen

verslag

— Club 11 werd op 8 april omgetoverd tot een ontmoetingsplek voor partijen uit de hele Nederlandse e-Cultuursector. De netwerkmiddag was opgedeeld in hoofdthema's als Kunst & Labs; Onderzoek en Ontwikkeling; De gebruikers; Internationale samenwerking; Creatieve Industrie en Financiering en fondsen. Enkele woorden van de Amsterdamse wethouder Kunst & Cultuur Carolien Gehrels, een performance van STEIM en social networking interventies zoals Call! van Mediamatic, maakten de middag compleet.

In haar introductie vermeldt kersverse directeur van Virtueel Platform Floor van Spaendonck de groei van Virtueel Platform: 'Vanaf de oprichting zijn we nu inmiddels 10 jaar verder. Wat is begonnen als lobbyorganisatie voor samenwerking is een kenniscentrum geworden en nu zijn we uitgenodigd om als sectorinstituut verder te gaan. Wat verandert is vooral een schaalvergroting en de zichtbaarheid van Virtueel Platform in het veld. We zullen ons daarin richten op professionalisering en we willen een spreekbuis zijn voor de e-Cultuur sector.' Samen met Paul Keller (Waag / Creative Commons / Digitale Pioniers) modereerde Van Spaendonck de middag.

Op deze pagina zijn verslagen te vinden van de verschillende thema's die op 8 april 2008 aan bod kwamen. Meegedaan aan de Call! interventie van Mediamatic? Nog even die ene persoon contacten die u ontmoette op Cultuur 3.0? Of gewoon benieuwd wie er waren op Cultuur 3.0? Het netwerk is beschikbaar via de Mediamatic Cultuur 3.0 pagina. Foto's zijn te bekijken op de FlickR pagina van Virtueel Platform. Voor een overzicht van RSS feeds uit de gehele sector, ook van de partijen die aanwezig waren op Cultuur 3.0 kunt u terecht op het Virtueel Platform Netvibes Universe.

Zie
FlickR pagina Cultuur 3.0
Tjerk Timan - Verslag Cultuur 3.0 Masters of Media
Mediamatic Cultuur 3.0 Netwerk
Virtueel Platform Netvibes

Verslagen door Masters of Media en Virtueel Platform- Tjerk Timan en Twan Eikelenboom. Voor meer Masters of Media zie mastersofmedia.hum.uva.nl

Share

Tags

Facebook comments