Kennis /

Opening Setup Utrecht

verslag

Setup

— Op 8 april 2010 vond in Utrecht de opening van Setup plaats. Setup is een pilot project van stichting Medialab Utrecht met als doel het vinden van de juiste vorm voor een permanent Utrechts medialab.

Donderdag is het startschot gegeven voor de ontwikkeling van een nieuw medialab in Utrecht. Volgens het principe connect, grow, create, expand, excite zal Setup de komende drie maanden onderzoek verrichten naar de beste vorm voor een medialab in Utrecht. Artisitiek leider Tijmen Schep geeft aan hoe welkom een dergelijk lab is in Utrecht als 'loket' voor de talrijke nieuwe mediainitiatieven in de omgeving die nu nog vooral los van elkaar functioneren. Een van de doelstellingen van Setup is daar verandering in te brengen. Naast een loketfunctie voor de Utrechtse nieuwe mediascene zal Setup ook het décor zijn voor verschillende evenementen die door Setup zelf maar ook door het nieuwe mediapubliek in Utrecht zullen worden georganiseerd via de op de website duidelijk aanwezige 'create an event'-button. Zelf noemt Tijmen Setup een opmaak naar een stad van kennis en cultuur en een nexus voor nieuwe media.

SETUP is vanaf april tot en met juni 2010 gevestigd aan Neude 4 in Utrecht (in het oude ABN AMRO gebouw), in het toekomstige pand van de Dutch Game Garden. Zij stellen zelf er uitdrukkelijk niet alleen te zijn voor de nieuwe media sector, maar voor iedereen die gebruik maakt en/of gei?nteresseerd is in technologie en nieuwe media.

SETUP wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Utrecht, Gemeente Utrecht, Born Digital, Stichting z25, NetNiet.org en de Dutch Game Garden.

ga voor meer informatie naar www.setuputrecht.nl

 

 

Share

Tags

Facebook comments