Nieuws /

ComMotie zoekt de link tussen podiumkunsten en games

ComMotie promotiefoto (foto: commotie.nu)

— ComMotie houdt 14 juni een user generated debat in de Stadsschouwburg Amsterdam waarbij de relatie tussen podiumkunsten en games centraal staat.

De nieuwe editie van ComMotie "GAME OVER - podiumkunsten en games; match made in heaven?" zal gaan over de groeiende invloed van games op theater en andere podiumkunsten. Dit geeft een hele nieuwe rol aan de spelers die erbij betrokken zijn.

Ook het publiek wordt steeds nauwer betrokken bij producties. Theaterstukken zijn bijvoorbeeld vaker interactief. ComMotie stort zich op vragen rondom de rol van de autonome kunstenaar in deze nieuwe ontwikkeling of kan iedereen nou theater maken en componeren?

User generated debat

GAME OVER is een user generated debat dat dus draait om input van de toeschouwers. De aanwezige theatrale en muzikale installaties zullen niet in beweging komen zonder jou hulp. Dus doe vooral mee!

De bijeenkomst wordt gepresenteerd door Jörgen Tjon A Fong en Lex Bohlmeijer. Niet alleen het publiek zorgt voor input. Er zullen bijdrages geleverd worden van zowel binnen- als buitenlandse artiesten en kunstenaars uit verschillende disciplines.

EboMan, Paul Oomen, PIPS:lab, EINDBAAS, Evert Hoogendoorn, Edit Kaldor, Phi Nguyen, Richard (Skate) Simon en Menno van der Veen zullen aanwezig zijn om hun ervaringen en inzichten te delen.

Best Practice

EboMan is een Virtueel Platform Best Practice met het project Senna. Met dit programma kunnen kinderen hun eigen videocomposities maken van Youtube-filmpjes. Ook PIPS:Lab heeft een Best Practice. De Lumasolator360 laat je lichttekeningen maken door jouw bewegingen met een zaklamp of TL-Buis met 50 camera's vast te leggen.

Op donderdag 14 juni kan iedereen aanschuiven bij het debat in de Stadsschouwburg van Amsterdam. De inloop is vanaf 15.45 uur, het programma begint om 16.00 uur. Toegang is gratis, maar je moet je wel even aanmelden via de website.

ComMotie is een initiatief van Fonds Podiumkunsten, Theater Instituut Nederland en Muziek Centrum Nederland. Samen onderzoeken zij podiumkunsten die cultuur- en lands grenzen overschrijden. In woord en beeld proberen zij tijdens de bijeenkomsten de nieuwe ontwikkelingen in podiumkunst te tonen, te begrijpen en te onderzoeken.

Share

Facebook comments