Nieuws /

Speel oude computerspellen op de Retro Gaming Night

Videogame Preservation (foto: Video Game Museum)

— Retrogamen is het spelen van spellen op oude gamesystemen. Denk aan de Nintendo 64, Super Mario Bros 1 en de Commodore 64. Hack 42 organiseert een avond waar je de hele avond dit soort games kunt spelen.

​Tijdens de Retro Gaming Night op 23 juni halen de organisaties Awesome Retro en Hack42 al hun oude spelcomputers en televisies uit de kast. Je kunt herinneringen ophalen aan spellen van vroeger en bij goed weer is het zelfs mogelijk om buiten te gamen.

4428
Poster Retro Gaming Nacht

Alle grote merken als Nintendo, Sega, Microsoft, Commodore en Atari zullen aanwezig zijn. Daarnaast zijn er ook machines van minder bekende merken zodat ook bijvoorbeeld PONG gespeeld kan worden. Speciaal voor deze editie zijn er minimaal twee Windows 98 computers aanwezig.

Wedstrijden

Tijdens de avond zullen er meerdere wedstrijden gespeeld worden in verschillende categorieën. Er wordt onder anderen een Nederlands Kampioenschap PONG gehouden, een competitie Sim City 2000, Duke Nukem 3D en Bomberman, en een aantal Power Plays. Opgeven voor een van de competities kan via Awesome Retro.

Awesome Retro en Hack42 zorgen voor de games en de spelcomputers, maar je mag ook zelf wat meenemen. Vooral beamers en projectoren zijn van harte welkom. Ook een vrijwillige bijdrage in de vorm van geld wordt op prijs gesteld zodat nog veel retro game avonden georganiseerd kunnen worden.

4427
Retrogaming (foto: Hack42)

De avond begint rond 18.00 uur. Van te voren is het mogelijk om mee te barbecueën maar dan moet je je wel even van te voren opgeven (kosten 7,50 euro).

Alles vindt plaats op het terrein van Hack42 in Arnhem. Voor meer details kijk dan op de website van Awesome Retro of Hack42.

Share

Facebook comments