Nieuws /

Haal nu je genetisch gemodificeerde sneakers bij NANO Supermarket

— ​Van hippe mode tot levensreddende medicijnen, de NANO Supermarket toont verbluffende en verontrustende nano producten die in de komende tien jaar op de markt zouden kunnen komen. Tijdens de Dutch Design Week onthult de NANO Supermarket een nieuwe collectie speculatieve nanotechnologie toepassingen.

4596

NANO Supermarket is een project van Next Nature. De producten die NANO presenteert zijn ontworpen om een discussie over de impact van nieuwe technologie op ons alledaagse leven aan te jagen.

Onder de elf nieuwe producten bevinden zich onder anderekweekvlees gehaktballetjes, een buikriem die overtollig vet omzet in elektriciteit en het door zijderupsen gesponnen kunsthart.

Andere nieuwkomers zijn de zichzelf vullende veldfles, de baarmoeder parel en de Rayfish sneakers gegroeid van genetisch gemodificeerd roggeleer.

Nanotechnologie

Nanotechnologie omvat het manipuleren van structuren op atomair en moleculair niveau. Rondgeleid door ervaren supermarkt medewerkers, kunnen bezoekers de wenselijkheid van medicinale sushi, het Twitter implantaat en vele andere producten ervaren en bediscussiëren.

De expositie presenteert geen toekomst voorspellingen, maar een mix van wetenschap en verbeelding die ons helpt te bepalen welke toekomst we eigenlijk willen.

De NANO Supermarket is van 20 t/m 28 oktober te bezoeken tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven. Het openingsevent vindt plaats op 20 oktober om 15.00 uur. Vervolgens zal de bus ook nog andere steden aandoen. Kijk voor meer informatie en welke steden dat zijn op: www.nanosupermarket.org

Share

Facebook comments