Best practice /

Biomodd

Met Best Practice presenteren we de beste en meest opvallende e-cultuur in Nederland.

This is e-culture

Biomodd 3

Biomodd van Angelo Vermeulen is een opensource kunstproject waarmee computerkasten gemodificeerd (modden) kunnen worden door de technologie te koppelen aan biologie.

Biologie en ecologie spelen een grote rol in de projecten van Belgisch visueel artiest, filmmaker, bioloog, auteur en activist Angelo Vermeulen. Biomodd is een collaboratief kunstproject dat speelt met de tegenstellingen tussen natuur en technologie in verschillende culturen over de wereld. Het project is gestart in 2007 toen Angelo Vermeulen resident was bij het Aesthetic Technologies Lab in Athene.


Sinds die tijd hebben veel mensen van over de heel wereld bijgedragen aan het project door middel van eigen gemodificeerde computerkasten. Deze gemeenschap komt samen op de Biomodd website en werkt samen verder aan dit open source kunstwerk.

Hardware Modding zoals Biomodd doet is een politiek statement, dat zijn roots al vond in de anti-Mac beweging. In Biomodd staat het netwerk centraal, zowel in de verbinding tussen biologisch materiaal en elektronica, als in de collaboratieve, opensource werkvorm van het project.


Gemaakt door

Angelo Vermeulen

Bioloog en kunstenaar

bekijk website

Eindoordeel

  • tot de voorbeelding sprekend open source kunstwerk

Share

Ranken

  1. 3 sterren
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5

Tags

Facebook comments