Best practice /

DROPSTUFF.nl

Met Best Practice presenteren we de beste en meest opvallende e-cultuur in Nederland.

This is e-culture

Lowlands 2010, © 2010 DROPSTUFF.nl

DROPSTUFF.nl is een 'museum zonder muren'; een digitaal en interactief museaal kanaal dat een platform biedt aan mediakunstwerken en/of artistieke games in de openbare ruimte.

DROPSTUFF.nl zendt een interactieve programmering uit via www.dropstuff.nl maar ook synchroon op schermen op pleinen, in trein- en metrostations, musea, culturele instellingen, scholen, bibliotheken en kunstacademies. Via een smartphone - m.dropstuff.nl - kan de voorbijganger, de bezoeker of reiziger de beelden van de schermen beïnvloeden of via de games met mensen op één van de andere locaties communiceren. De schermen vormen daarmee ook ‘portals in tijd en ruimte'.

Het publiek heeft een mogelijkheid om actief eigen werk in te zenden via het Open Podium Programma 'Drop Ya Stuff!'. De redactie van DROPSTUFF.nl selecteert hieruit werken die naast de werken van professionele kunstenaars op het netwerk van schermen wordt uitgezonden. Via een Educatieprogramma 'mediawijsheid' voor het Voortgezet Onderwijs worden jongeren gestimuleerd eigen content te maken en publiekelijk te presenteren.

DROPSTUFF.nl biedt hiermee een nieuwe en open manier van presentatie en publieksbenadering als versterking van de Nederlandse culturele infrastructuur en als platform voor de creatieve (media-) industrie. Door innovatief gebruik van nieuwe mediatechnologie positioneert DROPSTUFF.nl zich tussen de relatieve geslotenheid van het klassieke museum voor hedendaagse kunst en het volledig open podium van het web. Het biedt musea een plek om buiten de eigen muren te programmeren, en mediakunstenaars een podium in de publieke ruimte. Op deze wijze is DROPSTUFF.nl in staat een jong en nieuw publiek te bereiken die de weg naar het museum of een online tentoonstellingsplek niet gemakkelijk weet te vinden.

Van juni t/m augustus 2011 presenteerde DROPSTUFF vijf nieuwe urban games op grote schermen tijdens de Biënnale van Venetië.

auteur: Niels Kerssens

Gemaakt door

Stichting Pleinmuseum

Platforms voor hedendaagse kunst

bekijk website

Eindoordeel

  • maakt kunst en cultuur op verrassende manier toegankelijk voor een breed publiek
  • innovatief gebruik van nieuwe mediatechnologie

Share

Ranken

  1. 3 sterren
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5

Tags

Facebook comments