Best practice /

Soundpiece

Met Best Practice presenteren we de beste en meest opvallende e-cultuur in Nederland.

This is e-culture

Soundpiece Rotterdam

Wie over het Schouwburgplein in Rotterdam loopt kan verrast worden door een stuk muziek, geluiden uit de haven, een gedicht of een verhaal. De permanente geluidsinstallatie 'Soundpiece' wordt het hele jaar door geprogrammeerd met nieuw geluidsmateriaal.

Onder de strakke architectuur van het Schouwburgplein ligt de installatie Soundpiece: 32 kleine speakersets zijn in een grid onder het metalen oppervlak van het plein opgesteld. Deze speakers zijn aangesloten op een computer zodat de geluidsprogrammering telkens kan worden aangepast. De installatie kan zowel eerder opgenomen fragmenten afspelen, als live-streams uitzenden.

V2_ ontwikkelde de installatie in 2006 samen met Jasper Niens, Kamiel Verschuren en Thijs Ewalts voor het Poetry International Festival. De installatie is daarna intact gelaten, en wordt nu doorlopend gebruikt voor het uitzenden van muziek, werk van geluidskunstenaars en gesproken verhalen.


4162

Soundpiece maakt vaak onderdeel uit van festivals, tentoonstellingen, concerten, voorstellingen en kunstprojecten in Rotterdam. Het gevarieerde programma van de installatie wordt hier online aangekondigd.

Dagelijks is er een vaste programmering tussen 12:00 en 14:00. Tijdens de lunchpauze kan men plaatsnemen op een bankje aan de noordzijde van de fonteinen, en luisteren naar poëzie van dichters uit de hele wereld. Deze programmering wordt verzorgd door Poetry International.

Luister hier online naar de livestream van Soundpiece. Let op: er wordt niet altijd geprogrammeerd. Wanneer je zelf materiaal via Soundpiece wilt uitzenden is er een aanvraagformulier beschikbaar.

Auteur: Katía Truijen


Gemaakt door

V2

unstable media instituut

bekijk website

Eindoordeel

  • brede toepasbaarheid voor verschillende disciplines
  • verbindende factor voor cultuur in de stad

Share

Ranken

  1. 3 sterren
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5

Gerelateerde thema's

Interessante ontwikkelingen die organisatiebreed worden behandeld.

Tags

Facebook comments