Best practice /

TenPages.com

Met Best Practice presenteren we de beste en meest opvallende e-cultuur in Nederland.

This is e-culture

Tenpages.com

Een revolutie in uitgeversland, zo kondigde TenPages.com zichzelf begin 2010 aan. Via internet kunnen aandeelhouders ervoor zorgen dat een boek wordt uitgegeven. Anno 2012 staat de teller al op 75 succesvolle manuscripten.

TenPages.com brengt schrijvers, potentiële investeerders en gewaardeerde uitgeverijen bij elkaar. Schrijvers en investeerders kunnen er een profiel aanmaken. Schrijvers kunnen er zelf kosteloos een minimaal 10-pagina's tellend manuscript plaatsen. Lezers kunnen hier vervolgens op reageren en als het geschrevene hen bevalt investeren door aandelen te kopen.

Een aandeel kost vijf euro en wanneer (binnen 4 maanden) 2000 aandelen door minstens 100 verschillende aandeelhouders zijn verkocht is de weg naar uitgave vrij. Aandeelhouders verdienen mee aan de verkoop van het boek en worden op de laatste pagina van het boek genoemd.

De website is overzichtelijk en gebruiksvriendelijk en biedt transparantie in de uitgeefmethode. Via interviews, columns en recensies kan het publiek meer te weten komen over bepaalde manuscripten of schrijvers. De stand van zaken rondom de geplaatste manuscripten is online nauw te volgen. In 2012 zijn er al 75 ‘succesvolle manuscripten’ waarvan er al 41 daadwerkelijk zijn uitgegeven. Online crowdfunding en crowdsourcing wint in verschillende sectoren terrein.

TenPages.com is uniek in het gebruik van internet bij de selectie en uitgave van boeken; niet een kritische redacteur, maar het TenPagespubliek bepaalt welk boek bij de uitgeverij belandt. Het crowdfundingplatform biedt getalenteerde schrijvers een extra springplank om te worden uitgegeven en lezers de kans om schrijftalent te ontdekken, in hen te investeren en mee te verdienen aan de boekverkoop.

auteur: Serena Eek

Gemaakt door

TenPages

Crowdfunding voor schrijvers

bekijk website

Eindoordeel

  • innovatief en laagdrempeling crowdsourcing en crowdfunding project
  • bewezen succesvol systeem

Share

Ranken

  1. 3 sterren
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. 4
  6. 5

Gerelateerde thema's

Interessante ontwikkelingen die organisatiebreed worden behandeld.

Tags

Facebook comments